Nereden Bakmalı.

Referandum tartışmaları son günlerin en hararetli gündem konusu haline geldi. Bir taraf EVET, bir taraf HAYIR propogandalarıyla halka birşeyler anlatmaya çalışıyor.
Dikkat edilmesi gereken konu neden EVET neden HAYIR denmesi, fakat bir takım kişiler buna ideolojik yaklaşıp bir partinin siyasi meselesi gibiymiş gibi HAYIR diyor.
Nedeni, Gelişimi, ve Sonucunu objektif olarak değerlendirmeden kendine göre neden sonuç ilişkisi kuruyor. Peki HAYIR derken hangi artıları eksileri karşılaştırıp bu karara varıyor.
Demokrasi adına , Özgürlükler adına yapılmış bir değişiklikte Hayır cephesi kimin tarafında, halktan demokrasiden yana mı? yoksa bunların karşısında mı? duruyorlar. Bazı Yazılara baktığımda Zehir zemberek ifadeler vatan gidiyor, cumhuriyet gidiyor. vs. gibi ifadeler işin ne kadar idolojik ve siyasi bir bakış açısı sergilediğini ortaya koyuyor. Bu durumdan neden rahatsız olunur ki, bu söylmler olmayan birşeyi oluyomurş gibi miletin aklını karıtırmaktan başka bir şey değil. Öyle vatan toprağı bir kelime ile elden gidermi. Binlerce şehitlerin kanı var bu topraklarda o kadar ucuz değil... Bu yasaları çıkartanlar daha önce çıkartırken halk adına bir şey yapışlarmı ki, bunca zaman siz değilmiydiniz bu yasalar yetersiz düzeltilmeli. Ama işlerine gelmiyordu ki değiştirmek menfaatlerine ters di. Eğer halk adına bir yasa çıkartacak olsalar bazı patronlar rahatsız olurdu, rant elden giderdi. Anayasa değişikliği yürek ister bunu birileri yapıyorssa ona destek vermek lazım köstek olmak değil. itirazın varsa yanlışlık varsada bunu haklı bir dille anlatmak lazım sağa sola iftira atrak zehir zemberek sözlerle değil. Kötü söz sahibinindir döner gelir seni bulur. o yüzden dir ki referandum bile adabıyla yapılmalı Hayır diyorsan gerekçeleri net olacak, Evet Diyorsan gerekçler net olacak. ben bunu derim bunu bilirim..
YORUM EKLE