Neden Milletvekili Olunur?

Bir milletvekili seçimi dönemi daha yaklaşmakta, her partiden milletvekili aday adayları ortaya çıkıyor.
Bir umut ve heyecanla Milletvekili seçimlerinde Aday olmak için Parti Liderlerinin Kendisini Aday gösterme umudu içerisinde çalışmalar yapıyorlar.
Sorgulamak gereken en önemli soru Neden Milletvekili olmak istiyorlar, bu soruların cevabı kişilere göre değişir sanırım, herbirininde geçerli bir sebebi vardır. 
Bir kaç aday adayı ile kısa bir görüşme ve bilgilenme sonucunda milletvekili aday adaylarından ciddi bir proje hazırlığı içinde olmadıklarını gördüm.
Anlaşılıyor ki Genel başkanın sen bana lazımsın bu dönem seni Mecliste görmek istiyorum partimize şu konuda sen öncülük edeceksin diye düşündüğü adayların dışında somut bir projesi olan aday adayına rastlamadım. Buda şunu gösteriyor ki genel merkezlerler bir vekilin güşüncesinden, yapmak istediği projelerden çok partiye ne kadar oy getirir, bize karşı sesi  ne kadar az çıkar, bizim istediğimiz gibi davranacak, mecliste  el  kaldırıp indirecek bir aday istiyor.
Ayrıca miletvekili olacak kişiyi halkın seçmesi gerekirken genel başkanın istediği kişileri listeye alarak karşımızı ben bunları seçtim sizde bunlara oy vereceksiniz diye önümüze sunulmasıda ayrı bir sorun ayrı bir tartışma. Miletvekili aday adaylarının ciddi bir proje ile halkın karşılarına çıkmamamış olmaları, aslında kendilerinin bir şey yapma gayretinden çok parti genel merkezinin direktifleri doğrultusunda çalışacak bir vekil olma arzusunun hakim olduğudur. Şöyle bir bakalım Mersin Milletvekileri bugüne kadar Mersin'e ciddi anlamda ne yaptılar, ne getirdiler,sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip hangi konuları konuştular, sıkıntıları gündeme taşıyıp, sorunarı çözmeye çalıştılar ben göremedim doğrusu, bunları yapsalar zaten Milletin vekili olurlar. Söylemek istediğim şudur ki; Miletvekilini genel başkanların değil halkın seçmesi, halkın önünede gelirken ciddi projeler sunarak inandırmaları seçimleri kazanarak milletin vekili olmalarıdır.
Sonrasında bu memleket için vargüçleri ile halkın menfaatleri doğrultusunda çalışmalarıdır.

Bir başka konu ki insanlar udrup dururken paralarını sokağa saçmaz. gelin görün seçim dönemlerinde miletvekili adaylığı döneminde bir vekilin harcadığı para çoğu yerde dudak ısırtacak cinsten bu kadar para harcayıpta 5 sene vekil olup hizmet etmeyi neden isterler.? Hizmet etmek bu kadar pahalı olmalımı, bir vekil ne kadar harıcıyor bir seçim döneminde hiç merak ediliyor mu ? sonrasın bu harcanan paraların hesabı nasıl yapılıyor. Ve neden se bu para harcandıkça bitmiyor.
YORUM EKLE