“MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI” OYUNU …

Milletvekili aday adaylarının sayısı giderek artıyor. 
Görünen o ki; bu seçimdeki aday adayları sayısı bir rekor olacak! 
Tabii biz de bunca hizmet aşkı(!) karşısında kimi aday adaylarını düşünerek kızacağız, üzüleceğiz, gülümseyeceğiz; bu nasıl olur? diye şaşkınlıklara düşeceğiz! 
Her seçim yerelde ve genelde mutlaka aday adayı olanlar;
Daha önce başka bir partiden aday adayı olanlar;
Kendilerini dev aynasında görenler;
Çevresi tarafından bu oyunun içine sokulanlar; vb…

Kimi kurnazlar da (!) seçilemeyeceklerini elbette bilerek; ama ileride aday adaylığı etiketini kullanmak için bu oyunun içine girecektir.
Kimi psiko-patolojik tipler de, birkaç hafta da olsa kentin reklam panolarında  fotoğrafını seyretmek için döker onca parayı… 
*        *        *
Mersin'den 13 Milletvekili seçilecek olması bazılarını iyice sevindirdi. 
Geçekte 13 değil 23 Milletvekili olsa, değişen bir şey yok.
Maalesef Bakan olamayan Milletvekilleri, Mersin'e ciddi bir katkıda bulunamadılar. Nasıl olabilsinler ki?
Birçok iktidar milletvekili memur, müdür tayinleri ile uğraştı; kendi adamlarını önemli yerlere getirmeye çalıştılar.
Sonuçta dünyanın en zengin tarihi ve doğal zenginliklere sahip olduğu halde turizmi bir adım ileri gidememiş bir Mersin duruyor ortada.
Türkiye'nin en modern spor tesislerine sahip olduğu halde, ulusal ve uluslararası alanda bunları değerlendiremeyen bir Mersin…
Limanı, demiryolu ve otoyolları ile coğrafi  konumu dünyada ender bulunan kentlerden olmasına rağmen,  ticaretini hak ettiği ölçüde  geliştirememiş bir Mersin…
Yüzlerce kilometrelik sahil şeridinden gereğince yararlanamayan, kültür ve sanatta sözü edilir bir kurumsallaşma sağlayamayan, sosyal olarak yorgun ve hırpalanmış bir Mersin…

Muhalefet Milletvekillerine gelince; zaten olmayan etkilerini ve enerjilerini, çevre kaygısı altında, mahalle baskılarına alet olarak yapılacak yatırımlara karşı çıkarak harcadılar.
Kente faydası üzerine hiç düşünmeden, başta enerji sektörü olmak üzere onca yatırıma dar politik hesapla karşı çıktılar. Saçma sapan gerekçelerle, sırf muhalefet olsun diye geciktirilen yatırımları bile savunamadılar.

Şimdi önümüzdeki günlerde birden çok fazla “Cuma Kutlama Mesajları” alacaksınız. 
Mayıs ayındaki tüm özel günlerde de bir şekilde kutlanacaksınız.
Kimsenin okumadığı yerel gazetelerde, bugüne kadar hiçbir haberini duymadığınız kişilerle ilgili flaş bilgiler okuyacaksınız.
Sosyal medyayı yeni keşfetmişçesine resimlerini ve haberlerini üzerlerimize saçacaklar!
Şehrin içine dağılmış reklam panolarından bembeyaz dişleriyle bize  gülümseyecekler.
E işte; hizmet aşkı sınır tanımıyor, hesap tanımıyor!

Bu süreci bir kişisel tatmin meselesi olarak düşünen bazı kadrolu değişmez aday adayları da, kazanma amaçları olmadan yalnızca seçim dönemi kendilerine gösterilen ilgiden mutlu olarak,  bunu bir sosyal faaliyet ya da eğlence saymakla yetinecektir.
Bizler de bir seçim süreci boyunca bu kişilerin yapmacık sevimli tavırlarını ve komik kampanyalarını gülümseyerek izleyeceğiz.
Sonra?..
Sonra seçimler bitecek ve Mersin'in sayısız sorunları üzerinde onca insan düşünce üretirken, çalışırken, tartışırken, yazılarıyla olsun katkıda bulunurken, güçleri yettiğince etkin çevrelerde sonuç almaya çabalarken ve elbette hizmet üretirken… bu değerli aday adayları kaybolacaktır. Nereye mi gidecekler?
Hiç kaygınız olmasın; bir sonraki seçimlerde, elbette  hizmet için (!) yine genellikle aynı isimler karşımıza çıkacaktır.
Bu da demokrasinin perde gerisinde oynanan bir oyun işte!

YORUM EKLE