Milletvekili Halkın İçinden Olmalı.

 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde Partilerde hareketli günler başladı.
Adaya adayı döneminde parti liderinin gözüne girmek için bir çok kişi A. adaylık başvurusunda bulunarak, daha önce hiç yapmadığı bir şekilde, parti teşkilatlarını, odaları, dernekleri ziyaret ederek kendince, tanınmışlığını tescillemek istiyor.
Milletvekilliği öyle bir kaç parti yöneticisini gezip, bir kaç oda başkanını ziyaret ederek, onların onayını ve gönlünü alındıktan sonra gelinebilecek bir mevkimi ? Bu kadar kısa sürede gezince Milletvekili olunabilecekmi?  
Öyle isimler Milletvekilliğine müracak ediyor ki, bir çoğunun ismini ilk defa duymaktayım, hatta bazılarını hani herşeyi bilen google var ya o bile tanımıyor. buna rağmen aday adayı olarak müracat ediyorlar.
Hadi tanınmışlık ilk başta önemli değil, ben tanımayabilirim, cümle alem tanıyabilir onu geçtik. Tanınmışlıkta bir baıma önemli olmayabilir. Peki Milletvekili ne yapar, Milletvekili olmak için hangi vasıflara sahip olmak gerekir, bilgi beceri gerekir mi? Maddi yönden bir sorunu varmı? ekonomik yönden bağımsız mı? buna benzer bir çok özelliğide olması gerekirmi gibi soruları cevaplamak gerekmez mi. Bu özellikleri yanı sıra,
Mersin’de yaşayan bu şehri iyi tanıyan, gerek kültür gerekse sosyal yaşantılarından dolayı yaşadığı çevreyi iyi bilen biri olması da gerekmezmi ?
Kısacası Milletvekili olarak birini Türkiye Büyük Millet Meclisine Ülkemizin kaderinin şekillendiği, hayatımızın her alanını ilgilendiren önemli kararların alındığı bir yüce kuruma vekil tayin ediyorsunuz.  Sorunlarımızı bizim adımıza TBMM'ne taşıyacak, tartışacak ve çözüme kavuşturacak yeterlilikte birine yetki veriyoruz. Hal böyle olunca Milletvekili demek, bir alanda eğitimi ve uzmanlığı olan, başka alanlarda da bilgi birikimli, geniş kitlelerin benimseyeceği temsil kabiliyeti güçlü olan bir kişi olması gerekir diye düşünüyorum. Bu saydıklarımı yerine getirebilen herkezin aday olmaya hakkı var tabiki. Bu kutsal görevi yerine getirmek ve bu yükü taşımak, hakkını vermek başka birşey. O yüzden A. Adaylığının bir reklam olduğu bu dönemlerde bırakında gerçekten bu işi yapmak isteyen kişiler aday olsun, en azından bu kadar yüce bir değere sahip Milletin temsilcilerinin itibarları tartışılmasın. Herkes tarafından bilinen kendini yetiştirmiş, kültürel ve bilgi birikimi olan içimizden birileri, bizleri en iyi şekilde temsil etsin. Bilinen sorunlarımızı yada kendisinin bir konuda kanun ve teklifler vererek, hayatımızı kolaylaştıran, bize insanca yaşama alanı sunan çevrelerin oluşmasında faydalı işler yapacak bilgi ve tecrübeye sahip olmalı.
Milletvekili adayının seçim zamanlarında oy istmek için değil, her zaman bizi hatırlayan, sorunlarımız dinleyen halk günleri yaparak birebir görüşebilen vekiller olmalı. Halkla iç içe olabilen vatandaşın her zaman ulaşabileceği iletişim kurabileceği, ihalkın içinden birileri olmalıdır diye düşünüyorum. Böylelikle bir seçim döneminin daha vatanımıza milletimiz hayırlı uğurlu olmasını diler, doğru adayların karşımıza gelmesini ve Milletin vekili olarak seçilmesini canı gönülden temenni ederim.
YORUM EKLE