Atatürk :‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’

Atatürk’ün Mezitli’ye gelişinin yıldönümü nedeniyle tören yapıldı.

Atatürk :‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’

Atatürk’ün Mezitli’ye gelişinin 83. yıldönümü nedeniyle tören yapıldı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılmadan önceki son ziyaretini Mezitli'ye yapmasının 83. yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Atatürk’ün Mersin’de yaşadığı anıların dile getirildiği anma etkinliğinin bu yıl ki adresi Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyü oldu. 83. yıl anmasına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Rotary 2430. Bölge Guvarnörü Serhan Antalyalı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Rotary Kulüpleri temsilcileri ve misafirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma etkinliğe katılan çocuklar Türk Bayrakları ile Mutlu Yaşam Köyünü kırmızıya boyadılar. Başkanımız etkinliğe katılan tüm çocuklara Atatürk’ün yazdığı Nutuk kitabını hediye etti.

Yapılan konuşmalarda, Atatürk’ün en son Mezitli’yi ziyaret etmesinin önemine, tarihe ve kültüre olan ilgisine dikkat çekildi.

Atatürk’ün son ziyaretini Mezitli’ye yapmasıyla ilgili bir törende yer almaktan onur duyduklarını belirten Rotary 2430. Bölge Guvarnörü Serhan Antalyalı, “Atatürk’ün özellikle ziyaret etmesi ve tarihe atıfta bulunması bizleri son derece mutlu etti. Burada olmak ve büyük insan Atatürk’e bir kez daha saygımızı sunmaktan dolayı onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı verirken aynı zamanda birçok önemli işi yapmış olmasının akılların almadığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Atatürk, olağanüstü bir lider ve devrimci. Bir insan, nasıl bu kadar çok devrim yapabilir, bu kadar büyük şeyler başarabilir? Savaşlar sırasında yabancı dil öğrenir, matematik, astronomi kitabı yazar. İnsan hayret ediyor. İnsanın aklı almıyor. Bu kadar yoğun çalışma arasında defalarca da Mersin’e geliyor. Özellikle son gezisi Mezitli için son derece önemli. Bugüne kadar çok fazla gündeme gelmese de biz gündeme getirmek istiyoruz. Her zaman bu etkinlikler yapılsın, canlı tutulsun istiyoruz” diye konuştu.

Atatürk’ün kültüre, sanata tarihe değer veren çok özel bir lider olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, Soli Pompeiopolis ziyaretinin ayrıntılarını paylaştı. 20 Mayıs 1938’de Mersin’e geldiğini ve 21 Mayıs 1938 Cumartesi Soli’yi gezdiği bilgisini veren Başkan Tarhan konuşmasında, “Burada gördüklerinden o kadar etkileniyor ki, ertesi gün bu kez motorlarla denizden gelerek antik liman kısmında ve sütunlu cadde de incelemelerde bulunmuş. İlgililerden bilgi alarak bir süre de deniz kenarında dinlenmiş. Tarıma büyük önem verdiği için çevrede bulunan portakal bahçelerini gezmiş. Bu seyahat Türkiye’deki son İstanbul dışına çıkışı olması nedeniyle de çok önemli. ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözünü de burada kullanmış” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER