“MESİAD BAŞKANI”  ve “AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI”

MESİAD (Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği) BaşkanıHasan Engin ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak

Her iki değerli yöneticinin de Mersin için faydalı, iyi niyetli çalışmalar yaptığına, samimi gayret sarf ettiğine ve kente katkı verdiğine inanıyorum.

Maalesef(!),  yine kentteki iletişim eksikliğinden(?) dolayı her iki oluşumun da yapacakları basın toplantısı aynı güne ve yakın saatlere tesadüf etti.

Her iki kurumda, düzenlemeden sorumlu görevlilerin bu çakışmadan haberli olmaları ve programı da buna göre duyurmaları,  basit bir yönetim becerisidir.

Hem basındaki arkadaşların görevlerini gereğince yapmaları, hem de ilgili kurumların beklentilerinin karşılanması açısından buna benzer çakışmaların olmaması beklenir; ama yıllar yılı Mersin’de bu çok basit eşgüdüm çalışması yapılmadı, yapılamıyor.

Bir toplantıya ya da başka bir etkinliğe karar veren kuruluş/kurum, bunu Vilayet Basın Merkezine ya da Gazeteciler Cemiyetine mutlaka bildiriyordur; buralardan bilgi alınabilir ve küçük kaymalarla sorun çözülür…

Ama olmuyor işte!

Ben her iki programa da ilgi duyduğum için, hızlı hareket ederek her iki basın toplantısında da bulunabildim ve sonuna kadar da dikkatle izledim.

* * *

MESİAD bilgilendirme toplantısında Sn. Başkan Mersin’in birçok konusunu gündeme getirdi, önerilerde bulundu; aksaklıklardan, yapılması gerekenlerden, geciken projelerden söz etti.

Tüm konuların içinde, kısaca değinilen sıradan bir konu(!) olarak Çukurova Havalimanı geçti.

Aslında yine bu toplantıda sözü geçen Kazanlı Turizm Projesi, Karboğazı Kayak Merkezi Projesi gibi bir çok proje Havalimanının bitirilmesine ya da bitirileceği ümidine  bağlıdır.

Başka türlü ifade edeyim: Bu toplantıda öncelikli olarak Çukurova Havalimanı’nın durumu, neden geciktiği, nasıl tamamlanmasına katkı verileceği konusu konuşulmalıydı…

*                     *                     *

Gelelim . Akdeniz Belediye Başkanı’nın basın toplantısına:

Sn. Başkan yaptığı hizmetleri, projelerini bir saat gibi uzun bir zaman diliminde anlattı.

Çok yararlı hizmetler yaptığını anlıyoruz.

Özellikle iktidar partisi Belediye Başkanı, eski İl Başkanı ve eski Milletvekili olmasından dolayı Mersin’in tüm konularına hâkim ve etkili olabildiğini gördük.

Tüm yapılan çalışmaların önünde olması gerektiğini ve etkili olacağını bildiğimiz ancak, Çukurova Havalimanı ile ilgili olarak yalnızca kısa bir bölümde söz edildi.

Havalimanı, Akdeniz Belediyesi sınırları içinde değil ama bu bölgeye önemli katkısı olacaktır. Tamamlanması ya da hızlanması konusunda Akdeniz Belediye Başkanı’nın önemli etkisi olabilir.

Bu toplantıda da öncelikli olarak Çukurova Havalimanı’nın durumu, neden geciktiği, nasıl tamamlanmasına katkı verileceği konusu konuşulmalıydı.

* * *

Son olarak Havalimanının iki yıl içerisinde tamamlanacağı bilgisi veriliyor. Maalesef son 10 yıldır buna benzer birçok süre verildi; fakat hiçbiri gerçekleşmedi. Buna da kentin gelişmesini istemeyen ya da umursamayan kent dinamikleri hep seyirci kaldı.

Umarım önümüzdeki günlerde herhangi bir resmî ya da sivil oluşum önderlik yapar, Mersin’in en öncelikli konusunun Havalimanı olduğu bilinerek bir “Bitmeyen Çukurova Havalimanı”konulu, kent dinamiklerinin bulunduğu geniş katılımlı bir  toplantı düzenlenir, durum masaya yatırılır, çareler aranır...

Not:Çukurova Havalimanı” konulu yazılarımdan sonra bazı iyi niyetli, ilgili okuyucular Mersin’e uzaklığı’nı gündeme getiriyorlar.

Israrla önerip takip ettiğim Havalimanı – Mersin arasında, projesi çıkmış raylı sistem ile 20 dakikada kente ulaşımın sağlanacağı bilgisini tekrar hatırlatırım.

HARUN ARSLAN.....30 Temmuz 2020

YORUM EKLE