Yenişehir Belediyesi’nde en düşük işçi yevmiyesi 70 TL oldu

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında 270 belediye işçisini kapsayan Toplu Sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Yenişehir Belediyesi’nde en düşük işçi yevmiyesi 70 TL oldu
 Yenişehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen törene, DİSK-Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan, Toplu Sözleşme Genel Başkanı Mehmet Güleryüz, Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Şube Mali Sekreteri Vakkas Kılınç ve belediye işçileri katıldı. Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda işçilerin maaşlarını oluşturan ücret ve diğer tüm haklarına yüzde 30 ile yüzde 36 zam yapıldı. Yapılan ilave zamla en düşük işçi yevmiyesi 70 TL oldu.
Törende konuşan Başkan İbrahim Genç, "Belediye imkanlarımızı zorlayarak her işçimize yüzde 30 ile yüzde 36 oranında zam yaptık. İşçilerimiz bu zammın çok daha fazlasını hak ediyorlar. Eğer bugün Yenişehir Belediyesi başarılı bir belediye ise bunu çalışan tüm memur ve işçi arkadaşlarımıza borçluyuz. Bundan sonrada hep beraber Yenişehirlilerin bizlerden beklediği hizmetleri üretmeye devam edeceğiz” dedi.
DİSK-Genel-İş Sendikası Başkanı Kani Beko ise "2004 yılında Mersin Yenişehir Belediyesi’nden gelen bir haber bizi oldukça heyecanlandırmıştı. Başkan Genç’in taşeronlaşmaya son verip tüm işçileri kadroya alacağı söyleniyordu. Bu haber üzerine biz o yılki toplantımızı Mersin’de yapma kararı aldık. O günden sonra gittiğimiz her yerde Yenişehir Belediyesi’ni örnek olarak gösterdik. Bugüne kadar emeğin ve emekçinin yanında olan başkanımıza teşekkür ediyor, bu sözleşmenin tüm işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER