Vali güzeloğlu kütüphaneler haftası’nı kutladı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, okumanın hayatta hem başarılı ve mutlu olmanın hem de geleceğe katkı koymanın temel şartı olduğunu belirterek, “Kitap okumayı yaygınlaştırmak, kitaplık ve kütüphane kavramını yanı başımızda bulundurmak hepimiz için olmazsa olmazdır” dedi.

Vali güzeloğlu kütüphaneler haftası’nı kutladı
 Vali Güzeloğlu, Kütüphaneler Haftası’nın 50’nci yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Güzeloğlu mesajında, Kütüphaneler Haftası’nın, kitap okumanın insan hayatını zenginleştiren, sayısız pencereler ve farklı bakış açıları getiren, insanın kendisini daha iyi ifade etmesini ve önyargılardan kurtulmasını sağlayan yönüne güçlü bir vurgu yapmak adına kutlandığını kaydetti. Kütüphanelerin, insanların ve özellikle de öğrencilerin bilgili bir birey olarak hayata hazırlanmalarını sağlamak adına önemli katkılar sunduklarına işaret eden Güzeloğlu, “Bilginin kaynağı kitaplardır. Kütüphaneler ve bu anlamda kitaplar insanlığın bilgi birikimini bize taşıyan, bizim her alanda yetişmemizi sağlayan kaynaklar ve hazinelerdir. Okumak ve okuduğunu anlayarak hayatı yorumlamak, hayatta hem başarılı ve mutlu olmanın hem de geleceğe katkı koymanın temel şartıdır. Bu noktada kitap okumayı yaygınlaştırmak, kitaplık ve kütüphane kavramını yanı başımızda bulundurmak hepimiz için olmazsa olmazdır. Özellikle okul çağlarında hayatı öğrenmek, hayata karşı hazırlanmak, güçlü ve başarılı bir gelecekte birey olarak toplumumuza katkıda bulunmak isteyen öğrencilerimiz için kütüphaneler vazgeçilmezler arasındadır” dedi.
Mersin Halk Kütüphanesi’nin de ilin kültürel kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti: “Bu nedenle, mevcut kütüphanemizi daha çağdaş ve toplumun her kesimine hitap eden bir kurum haline dönüştürmeyi hedeflemekteyiz. Bu bilinçle Valiliğimiz bütün olanakları en iyi şekilde kullanmakta ve çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Kütüphane Haftası'nın geleceğin kütüphanelerine dair yeni açılımlar kazandırmasını dileyerek Kütüphaneler Haftası’nı kutlar, bu yolda emek verenlere teşekkür ederim.”
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER