Üniversite Sınavını Protesto Eden Öğrencilere Polis Müdahalesi

Mersin'de üniversite sınavlarını protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen liseli öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı.

Üniversite Sınavını Protesto Eden Öğrencilere Polis Müdahalesi

Mersin'de üniversite sınavlarını protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen liseli öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. Tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahalede bir öğrenci fenalaştı, göstericilerin attığı taş sonucu 3 polis memuru hafif yaralandı.

Çankaya Mahallesi'ndeki ara sokakta toplanan ve kendilerini Dev-Lis olarak adlandıran yaklaşık 100 lise öğrencisi, üniversite sınavlarını protesto etmek amacıyla Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binası önüne kadar yürüyüp basın açıklaması yapmak istedi. Ancak grubun önüne zırhlı araç ve çevik ekipleriyle barikat kuran polis, yürüyüşün yasal olmadığını belirterek izin vermedi. Basın açıklamasının grubun bulunduğu yerde yapılmasını isteyen emniyet yetkilileriyle, göstericiler arasında yaklaşık 1 saat süren görüşmeler yapıldı. Bu sırada öğrenciler, müzik eşliğinde şarkılar söyleyip halaylar çekerek, sınav sistemini protesto eden sloganlar attı.

Uzun bekleyişin ardından yürüyüşe geçen öğrenciler, polis barikatını aşmak isteyince arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerine ellerindeki flamalarla vuran göstericilere, zırhlı polis aracından sıkılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler, taş ve şişe fırlattı. Olayda, 1 öğrenci sıkılan biber gazından dolayı fenalaşırken, 3 polis memuru ise atılan taşlardan yaralandı. Fenalaşan öğrenci ve yaralı polisler, Mersin'deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan göstericilerden bazıları ise ÖDP binasına sığındı. - Mersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER