Türk'ten Vatandaşa Çağrı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı ve BDP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mehmet Fazıl Türk, bir kentin gelişip büyümesinin katılımcı ve sorgulayıcı kentdaş olmaktan geçtiğini belirterek, “biz katılımcı bir yerel yönetimle kararları halkla birlikte alacağız” dedi.

Türk'ten Vatandaşa Çağrı

 Başkan Türk, bugün itibariyle seçim kampanyasını başlatmaları dolayısıyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti. Türk’ü, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ağırlayan Cemiyet Başkanı Ahmet Ünal, ziyaret için teşekkür etti. Ünal, son dönemde Anadolu basınının maddi-manevi baskı altında olduğunu öne sürerek, “Biz Anadolu basını olarak yine halkımızdan aldığımız güçle özgür yayıncılığımızı yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Türk de Anadolu basınına verdiği önemden dolayı seçim kampanyasının ilk gününde ilk ziyaretini MGC’ye gerçekleştirdiğini kaydetti. Yerel basının güçlenmesi ve dimdik ayakta durup baskı süreçlerini atlatmasını dileyen Türk, “Hiçbir şey bedelsiz olamaz. Bizim en büyük handikabımız budur. Ülkemizin en büyük ihtiyacı evrensel demokrasidir. Ülkeye evrensel demokrasiyi yerleştirdiğimizde ne Anadolu basının ne ulusal basının ne de bireylerin üzerinde baskı olur. Herkes yasalar karşısında eşit olur. Hepimizin arzuladığı odur” diye konuştu.

Mersin’deki kent yapılaşmasını eleştiren Türk, kentin bugünkü durumundan vatandaşı da sorumlu tuttu. Mersin çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayan Türk, “Ancak yerelde büyük eksikliklerimiz var. Bunun mücadelesini de veriyoruz. Tabi bu yılların getirdiği eksiklik. Şimdi kalkıp sahili değiştiremezsin. Sahil kamunun malıdır, hiç kimsenin babasının malı değildir, halkındır. Karşınızda Akdeniz ülkeleri var. Bakın oralara, hiçbir yerde denizle halk arasına böyle bir set kurulmaz. Akdeniz ülkelerinin hepsinde böyledir. Biz kendi gözümüze parmağımızı bastırmışız. Kamu binalarının kapılarının hepsi kıyı kenar çizgisinin içinde. Dünyanın hiçbir yerinde bu yok” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZ KENTDAŞ OLAMIYOR”

Kentin gelişip büyümesinde o kentte yaşayan halkın sorumluluğunun da büyük olduğunu dile getiren Türk, şunları söyledi: “Önemli olan katılımcı ve sorgulayıcı kentdaş olmaktır. Bizim vatandaşımızın da suçu büyük burada. Kentdaş olamıyor. 20 yıldır Mersin’de yaşıyor ama hangi belediyenin görevi nedir bilmiyor. Bu çok önemli. Faturasını ödüyoruz bunun. Kentdaş olmak ayrı bir yurttaşlık bilincidir ve bir kent için çok önemlidir. Bir vatandaşa yapılan haksızlığa tepki göstermen lazım. Yarın sana da aynı haksızlık yapılabilir.”

Seçim kampanyasını bugünden itibaren başlattıkları bilgisini de veren Türk, seçime kadar halkın içinde olacaklarını ve herkese gideceklerini söyledi. Katılımcı bir yönetim istediğinin altını çizen Türk, “Ben tozpembe tablolar çizerek, şu projeyi yapacağım demeyeceğim. Bunlar artık geride kaldı. Ne şov yapmanın ne de parayı oraya yatırıp, beton yığını olarak kalmasının zamanıdır. Katılımcı bir yerel yönetimle oradaki vatandaşla sivil toplum örgütleriyle birlikte karar alırsan yapacağın ne olursa olsun en iyi şeyi yaparsın. Bir sokakta yapacağım çalışma için bile o sokağın sakinlerinin görüşlerini alıp katılımcı bir yerel yönetimcilik yapacağım. Ben sokaklardan, kahve köşelerinden 3 bin 500 çocuğumuzu altyapıya alıp spora kazandırmışım, 372 yoksul çocuğa üniversiteye hazırlık kursu verdirip üniversite kazandırmışım. İşte asıl hizmet budur” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER