Türk Vatandaşlarımızı Fransa'ya Bekliyoruz

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Fransa'nın Türkiye'den daha fazla turist almak istediğini ifade ederek, “Türk vatandaşlarımızı dört gözle Fransa’ya bekliyoruz. Türk vatandaşlarımıza uzun bir süre vize verebiliriz” dedi.

Türk Vatandaşlarımızı Fransa'ya Bekliyoruz

 Bir dizi anlaşma imzalamak için Mersin’e gelen Büyükelçi Laurent Bili, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Laurent Bili, Mersin’de olmaktan gurur duyduğu belirtti. Buraya gelmeden önce buranın bu kadar güzel bir şehir olduğunu bilmediğini kaydeden Bili, “Öyle bir güzel havayla karşılaşmaktan çok mutlu oldum. Bugün önemli bir anlaşma imzalayacağız. İnşallah bundan sonra Fransa ve Mersin arasındaki ticaret ilişkilerimizi daha yüksek bir seviyeye getireceğiz. Bu yüzden çok mutluyum. Çünkü oldukça dinamik bir şehir. Oldukça dinamik bir ticaret odası var. Bundan dolayı beraber iyi bir iş yapabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.



“TÜRK VATANDAŞLARIMIZI DÖRT GÖZLE FRANSA’YA BEKLİYORUZ”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile imzalayacakları anlaşma ile ilgili de Bili, “Aslında bu anlaşma daha fazla MTSO ile yani iş adamlarını ilgilendiren bir anlaşma ama genelde aslında Fransa Türkiye’den daha fazla turist almak ister. Bu anlaşma da ona bir sinyal. Türk vatandaşlarımızı dört gözle Fransa’ya bekliyoruz. Uzun bir süre vize verebiliriz. Hem turist olarak hem de iş adamı olarak bekliyoruz” diye konuştu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise bu ziyaretin kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Sayın Büyükelçimiz hem Mersin’de konuk olarak hem de bu anlaşmaya imza atarak gerçekten Mersin ve Fransa, genelde Türkiye ve Fransa ilişkilerine önemli bir katkı sağlayacaklar. Yapıcı işbirliği için kendisine teşekkür ediyorum. Mersin’in Türkiye ekonomisinde önemi açık olduğu kadar uluslararası ticarette ve doğu Akdeniz’in en önemli dış ticaret kenti ve liman kenti kimliği ile öne çıkan ve her geçen gün daha da artan bir ağırlığı var. Geçtiğimiz yıl sonu 25 milyar dolarlık bir dış ticaret gerçekleştirilen Mersin, her geçen gün bu gibi anlaşmalarla uluslararası alanda daha çok öne çıkan ve ticareti giderek artan bir kent” ifadelerini kullandı.

Özellikle uluslararası ilişkiler adına fahri konsoloslukların ortaya koyduğu katkılar, ortaya konulan çabalar ile bu ivmeyi her geçen gün artırdıklarının altını çizen Güzeloğlu, "Türkiye olarak hedefimiz Avrupa Birliği'ne tam üyelik kapsamında 2023'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında 500 milyar dolarlık bir ihracatı ve 1,5 trilyon dolarlık bir gayri safi milli hasılayı gerçekleştirmek. Bu hedefe ulaşmak için de her türlü partnerle her türlü ticari ilişkilerde daha öteye bir hedefi arzuluyoruz. MTSO'nun bu anlamdaki girişimini de takdirle karşılıyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER