Patlayıcı Ele Geçirildi

Mersin'de bir evde yapılan aramada patlayıcı maddeler, molotofkokteylleri ve eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış malzemeler ele geçirildi.

Patlayıcı Ele Geçirildi

 Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerinin, terör örgütünün yasa dışı eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, merkez Akdeniz ilçesinde bulunan bir evde, Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle arama yapıldı. Yapılan aramada 27 adet atılmaya hazır molotofkokteyli, 3 adet el yapımı patlayıcı, 3 adet havai fişek kutusu, 3 adet kar maskesi ve bol miktarda motolof yapımında kullanılan malzemeler ile birlikte çok sayıda bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ve posterler ele geçirildi. Ele geçen malzemelerin, terör örgütü elebaşının yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat tarihinde kullanılmak üzere hazırlandığı tahmin ediliyor.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada, "Halkın huzur ve güvenliğini korumaya yönelik sürdürülen çalışmalarımız, azim ve kararlılık içerisinde devam etmektedir" denildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER