Okullar Hayat Olsun

Orman ve Su İşleri ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan protokolle başlatılan 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında, Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde bulunan Tece Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde fidan dikimi yapıldı.

Okullar Hayat Olsun

  Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Orman İşletme Müdürü Mehmet Esen, ilçe kurum müdürleri, Orman Bölge Müdürlüğü elemanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fidan dikimiyle öğrencilere, ağaç ve fidan dikme sevgisini aşılarken aynı zamanda okulun çevre düzenlemesi de yapılmış oldu. Yapılan proje ve uygulaması sonrasında okul bahçesine öğrencilerle beraber fıstık çamı, servi, biberiye ve keçiboynuzu çeşitlerinden olmak üzere 500’e yakın fidan dikimi yapıldı.

Dikimde konuşan Bölge Müdürü Abit Baca, "Okullar Hayat Olsun' bize hayat veren bir projedir. Bu proje ile burada değerli Kaymakamımızın katılımlarıyla, aslında günü birlik yaptığımız birçok işlerden birisinin paylaşılmasını sağlamış bulunuyoruz. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında bugüne kadar Mersin ili ve tüm ilçelerinde birçok okulun bahçesini ağaçlandırmış bulunuyoruz. Şuan fidan dikimi yaptığımız bu okulumuza da yaklaşık 500 adet fidan diktik" dedi.

Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise "Küçük yaşlardan itibaren çocuklara ağaç, orman ve doğa sevgisinin aşılanması gerekiyor. Bu yüzden bu gün gerçekleştirdiğimiz fidan dikimi projesi gerçekten çok anlamlı. Tece Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin dikilen bu fidanlara sahip çıkacağına ve özenle büyüteceğine inanıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER