Mezitli İlçe Başkanı Kurban Mesajı

Başkan Yıldız: “Dayanışma ve sevgi dostluğun direği, insanlığın gereğidir”

Mezitli İlçe Başkanı Kurban Mesajı
AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kurban Bayramı’nın sadece hayvan kurban etmek olmadığını belirten, AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız “Kurban Bayramı, içinde çeşitli hikmet ve güzellikleri barındırmaktadır. Kurban Bayramı bize Hz. İbrahim’in sadakatini ve Hz İsmail’in teslimiyetini hatırlatıyor. Allah’a adanan ve Allah adına kesilen kurbanların ihtiyaç sahipleri ile paylaşıldığı, kardeşlik örneklerinin en güzelinin yaşandığı kutlu bir zamandır” dedi.
Başkan Yıldız, Kurban Bayramı ile bir kez daha buluşmanın mutluluk ve heyecanının yaşandığını ifade ederek, “Hiçbir vatandaşımızın Kurban Bayramı’nın heyecan ve coşkusundan mahrum bırakılmaması gerekir. Başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmeli, hayır dualarını almalıyız. Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya dikkat etmeliyiz. Bununla birlikte; Yüce Allah’ın ilahi çağrısına icabet edip hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın, haclarının Allah katında kabul olmasını diliyorum. Hac ibadetini yerine getirmek için yanıp tutuşan ve sıra bekleyen vatandaşlarımızın da bu görevlerini yerine getirmeleri için dua ediyorum” diye konuştu.
Kurban Bayramı’nın önemine vurgu yapan Yıldız, mesajına şöyle devam etti:
“Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.  İyiliğin, sevginin açmadığı kapı yoktur. Dayanışma ve sevgi dostluğun direği, insanlığın gereğidir. Sahip olduğumuz imkanları ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak bizim örfümüzün temel şiarlarındandır. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın Mezitli ilçemize ve ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mezitlili hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam alemin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER