Mesiad Yeni Yönetimi Seçti

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin ( MESİAD ) yeni başkanı Ahmet Akkurt, MESİAD’ın yeni dönemde her alanda atılım yapacağını, Mersin ve bölgenin sorunlarına katkı sunacağını bildirdi.

Mesiad Yeni Yönetimi Seçti

MESİAD’ın hafta sonunda yapılan 12. Olağan Genel Kurulu’nda yönetime seçilen yeni ekip, Ahmet Akkurt başkanlığında ilk toplantısını yaptı. MESİAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulun ardından toplanan yeni yönetim, görev dağılımına da yaptı. Buna göre, Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Akkurt’un üstlendiği yönetimde, Başkan Vekilliğine Bedrettin Gündeş seçildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılılıklarına Hüseyin Kış, Coşkun Doğmuş ve Hasan Hüseyin İpek’in seçildiği yönetimde, Genel Sekreterliğe Mehmet Avcılar, Saymanlığa ise Murat Has getirildiler. Tufan Ballı, Ramazan Öz, Feridun Gündüz, Cenk Cenkçimenoğlu, Ahmet Polat, Aziz Özcan, Fevzi Boyraz ve Can Erkan Gençay ise yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.
Yönetim ayrıca, her alanda birlikte hareket etmeyi, paylaşmayı, yönetişim ilkelerini hayata geçirmek üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin kendi ilgi alanlarıyla ilgili konularda görevlendirilmeleri kararını da aldı. Buna göre, yönetim kurulunda üye olarak görev alanlar, proje ve planlama, yerel yönetimler, turizm, sosyal ve kültürel çalışmalar, sivil toplum kuruluşları ile ilişkiler gibi konularda da görevlendirilecekler.
Görev dağılımının ardından açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt, MESİAD’ın her alanda bir atılım yapacağını belirtti. 15 kişiden oluşan yönetim kurulu ile birlikte 15 gencin de yedek olarak yönetimde yer aldığını kaydeden Akkurt, “Bu arkadaşlarla el ele vererek çalışacağız. Yedek-asil ayırımı yapmadan genç arkadaşlarımız da her yönetim kurulu asil üyeliklerinde görev alan arkadaşların yardımcısı olarak çalışacaklar. Ortaklaşa bir hizmet anlayışıyla hareket edeceğiz” dedi.
Mersin ve bölgenin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerinin altını çizen Akkurt, tüm kent bileşenleriyle birlikte hareket ederek sorunların çözümüne katkı sunacaklarını vurguladı.
Öte yandan, MESİAD İstişare, Disiplin, Denetleme ve Başkanlar Kurulu’nun da hafta içinde toplanarak görev bölümü yapacakları bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER