Mersin'de Eğlence Merkezi Gibi Karakol

MERSİN'de Siteler Polis Merkezi, oluşturulan oyun parkı, sinema ve internet salonuyla adeta eğitim ve eğlence merkezine dönüştürüldü.

Mersin'de Eğlence Merkezi Gibi Karakol

Merkez Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi, hayata geçirilen uygulamalarla Türkiye'de bir ilke imza attı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgede faaliyet yürüten polis merkezi, bahçesinde oyun oynayan, internet salonunda ders çalışan ve cep sinemasında film izleyen çocuklarla, karakoldan çok eğlence ve eğitim merkezini anımsatıyor. Bölgede oyun parkı olmadığı için eğlenceden mahrum olan çocuklar, boş zamanlarının büyük bölümünü karakolda geçiriyor. Ders çalışmak isteyenler internet salonunda bilgisayardan ödevlerini yaparken, sinema izlemek isteyen çocuklar ise polislerin ikramları eşliğinde, çizgi film izliyor. Daha küçük yaştaki çocuklar da, bahçedeki kaydırak, salıncak ve tahterevallide oynayarak gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor. Çocuklara merkezde görevli polis memurları da eşlik ediyor.

DEĞİŞİMİN MİMARI BAŞKOMİSER

Karakoldaki bu değişimin mimarı ise yaklaşık 3 yıl önce göreve başlayan Polis Merkezi Amiri Başkomiser Zeki Çakırtaş. Göreve başladığında, çok farklı bir ortamla karşılaştığını belirten Çakırtaş, çocukların ve ailelerin karakola ve polise yaklaşımlarının iyi olmadığını görünce, bu durumu değiştirmek için harekete geçtiğini söyledi. Türkiye'de ilk kez Siteler Polis Merkezi'nin hem internet salonu hem sineması olan karakol olduğunun altını çizen Çakırtaş, şöyle dedi:

“Çocuklarla bu bahçede sürekli beraberiz. Bölgemizde başka çocuk oyun parkı olmadığı için çocuklar karakolumuza geliyor. Karakolda öyle güzel vakit geçiriyorlar ki, bazen evlerine göndermekte güçlük çekiyoruz. Eskiden 'karakola gitmeyin, zarar görürsünüz' şeklinde bir korku vardı ama şimdi bu sıkıntılar yok. Çünkü halkımız bizi tanıdı. Tanıdıkları için bize güveniyorlar ve onlar da destek oluyorlar."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER