Mersin’de 96’LIK vali eşi kendi tasarımı kıyafetleri sergiledi

Mersin’in eski valilerinden merhum Ömer Lütfi Hancıoğlu’nun 96 yaşındaki eşi Fahrünnisa Hancıoğlu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin kıyafetlerini harmanladığı sergiyle hayranlık uyandırdı.

Mersin’de 96’LIK vali eşi kendi tasarımı kıyafetleri sergiledi
Mersin’de 1962-1964 yılları arasında Mersin Valisi olarak görev yapan merhum Ömer Lütfi Hancıoğlu’nun eşi Fahrünnisa Hancıoğlu, 96 yaşında sergi açtı. Hancıoğlu’nun, Osmanlı döneminin kıyafetleri ile Cumhuriyet döneminin kıyafetlerini birleştirerek hazırladığı sergi, Mersin Deniz Müzesi’nde açıldı. Serginin açılışına Fahrünnisa Hancıoğlu, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Davetlilerin ilgiyle izlediği sergide, Hancıoğlu'nun kendi hazırladığı kıyafetler ile Osmanlı hanedanından aile büyüklerinin bugüne kadar sakladığı kıyafetleri ile padişah ve sultanların kıyafetlerinden Osmanlı dönemine ait gelinliklere, kaftanlar, bindallı ve geceliklerden duvar halıları ve beşiklere kadar birçok parça yer aldı.
14 Nisan 2014 tarihine kadar açık kalacak sergiyle ilgili bilgi veren Hancıoğlu, 3 yıldır hazırlandığı sergide yer alan kıyafetleri uzun araştırmaları sonucunda oluşturduğunu, eserlerine gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu söyledi. Kıyafetlerin tamamen kendi buluşu olduğunu belirten Hancıoğlu, Osmanlı kıyafetleriyle Cumhuriyet döneminin kıyafetlerini birleştirdiğini ve ortaya sergide yer kıyafetlerin çıktığını kaydetti. Hancıoğlu, “Burada aile büyüklerimden kalma kıyafetler de bulunuyor. Ayrıca bu sergi ilk sergim olma özelliğini de taşıyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER