"Mersin olimpiyat kenti haline gelecek"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'de düzenlenecek 2013 Akdeniz Oyunları'na ilişkin ''Oyunlar gelir geçer, ama oyunlar için yapılan her şey miras olarak Mersin'de kalacak. Bu oyunlar sayesinde Mersin bir olimpiyat kenti haline gelecek'' dedi.

 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden Mersin Stadyumu'nu inceleyen Kılıç, daha sonra Hastane Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. 



Gezisi sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim bölgesi olan Samsun'dan sonra en sık geldiği kentin Mersin olduğunu söyledi. 



Yaptığı esnaf ziyaretleriyle vatandaşlarda Akdeniz Oyunları'na ilişkin farkındalık yaratmak istediğini anlatan Kılıç, Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tesislerin, Mersinliler'in hizmetinde olacağını dile getirdi. 



Mersinliler'den bu tesislere sahip çıkmalarını istediğini ifade eden Kılıç, ''Oyunlar gelir geçer, ama oyunlar için yapılan her şey miras olarak Mersin'de kalacak. Bu oyunlar sayesinde Mersin bir olimpiyat kenti haline gelecek. Mersin bir spor kenti haline gelecek. Mersin'in vitrini ve vizyonu, yapılan yatırımlar sayesinde baştan sona yenileniyor. Tabi ki bu hareket Mersin'in esnafına, sanayicisine, iş adamına, şehrin genel anlamda ekonomisine çok önemli katkılar getirecek. Bütün bu güzelliklerin hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu. 



Bakan Kılıç, esnaf ziyaretinin ardından bir otelde basına kapalı olarak, federasyon başkanları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleriyle toplantı yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER