Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kadrolu çalışanına yüzde 16 zam

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile kadrolu çalışanın maaşına yüzde 16 oranında zam yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kadrolu çalışanına yüzde 16 zam
 Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle belediyenin kadrolu çalışanlarının maaşlarına yapılan yüzde 16’lık artış sonucunda, en düşük personel maaşı 2 bin 869 liradan 3 bin 400 liraya yükseldi.
Toplu iş sözleşmesinin imza töreni Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi. İmza törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve belediye personeli katıldı. Törende konuşan Başkan Özcan, yüzde 16’lık zam yaparak çalışanların yaşam standartlarını önemli ölçüde iyileştirdiklerini belirtti. 15 yıllık görev süresi boyunca Mersin’e iyi bir kaptanlık yaptığını ifade eden Özcan, “Sizlerin sevgisi karşısında son derece mutlu oldum ve duygulandım. Halkın iradesinin üstünde hiç bir şey olamaz. Bize bu görevi halk veriyor. En büyük hedefim, Mersin’de barış ve huzuru sağlamaktı ve bunu başardık. Etnik kökeni, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, kimseyi ötekileştirmeden kucakladık. Yeni dönemde de Mersin’de bu huzur bozulmayacaktır. Yapılan bütün anketlerde öndeyiz. Kazanamayacağım bir seçime hiçbir zaman girmem” dedi.
15 yıllık görev süresince Mersin’e çok emek vererek çağ atlattıklarını dile getiren Özcan, “Çağdaş düşünce yapımızla herkesin özgürce yaşadığı çağdaş bir Mersin yarattık, insanların yaşam tarzını değiştirdik. Ayrıca biz 15 yıl boyunca bir aile gibi yaşadık. Bütün personelime bir baba, bir abi gibi davrandım. Yaptığımız bütün hizmetlerimizde hepinizin alın teri, emeği var. Yeni dönemde el ele, omuz omuza verip, Mersin’e çok daha güzel hizmetler vereceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Özcan ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Sönmez arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER