Köylü Kadınların Oynadığı Film New York Yolcusu

Mersin'de köylü kadınların oynadığı ve kadının kadına şiddetini konu alan 'Yün Bebek' filmi New York Film Festivali'nde gösterilecek.

Köylü Kadınların Oynadığı Film New York Yolcusu

Arslanköylü Kadınlar Tiyatrosu'nun kurucusu ve 'Yün Bebek' filminin yönetmeni Ümmiye Koçak, kısa süre önce Başbakan Tayyip Erdoğan Haberleri" style="color: rgb(0, 66, 141); font-weight: bold; text-decoration: none; cursor: pointer !important;">Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığı 'Yılın Girişimci Kadın' ödülü nedeniyle, MersinGazeteciler Cemiyeti'nde toplantı düzenledi. Toplantıya, yapımcı Gürhan Ötün, oyuncular Seher Çuhadır, Ayfer Şen, Emine Gürler ve Seher Dağdur da yöresel köylü kıyafetleriyle katıldı.

'FİLMİN DVD'SİNİ ÇIKARIYORUZ'

Yapımcı Gürhan Ötün, geçen yıl kış şartlarında çekilen filmin çekimlerinin oldukça zor geçtiğini söyledi. Film çekimlerinin tamamlanması ardından ilk gösterimin, 49'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapılacağını anlatan Ötün, kamuoyundan olumlu tepkiler aldıklarını, filmi yurt dışı festivallerine de gönderdiklerini belirterek, olumlu ve olumsuz cevaplara rağmen, filmin New York Film Festivali'nde de gösterileceğini söyledi. Bir süre önce Ankara ve İstanbul'da filmin tanıtım çalışmasını yaptıklarını vurgulayan Ötün, şöyle devam etti:

"Televizyon programlarına katılarak, 'Yün Bebek' filmini anlattık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere, birçok görüşme yaptık. Projemizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da destekliyor. Bunun yanında, filmin DVD'sini yapmak için çalışma başlattık. Filmimiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Siirt'te Başbakanımız tarafından ödüllendirildi. Filmin senaristi ve yönetmeni Ümmiye Koçak ödülünü bizzat Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan aldı."

"BAŞBAKAN DAVETİNİ RÜYA SANDIM"

Filmin senarist ve yönetmeni Ümmiye Koçak ise Siirt'e davet edildiğinde buna inanamadığını, kendisine bunun kendisine rüya gibi geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Daha önce de çok ödül almıştım ama Başbakan'dan ödül alacak olmam, benim gibi köylü bir kadın için çok önemliydi. Gerçekten çok güzel duygular yaşadım. Orada Sayın Başbakanımızı ve eşi Emine Hanım'ı gördüm. Eşleriyle çok yakından görüşme fırsatı buldum. Başbakanımıza filmin DVD'sini hediye ettim. Daha geniş kitlelere ulaşması için filmin devlet televizyonunda yayınlanmasını talep ettim. Kendileri filmi izleyip, bu konuyu değerlendireceklerini söylediler. Çok mutlu oldum."

Filmde rol alan oyuncular Seher Çuhadır, Ayfer Şen, Emine Gürler ve Seher Dağdur da, böyle bir ödüle layık görülmenin kendilerini çok mutlu ettiğine dikkat çekerek, filmde iğneyi değil, çuvaldızı kendilerine batırdıklarını söyledi. Toplantının sonunda 'Yün Bebek' filminin tanıtımında gösterdikleri duyarlılık nedeniyle gazetecilere filmin afişi hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER