'KOMŞU TV' ÜÇÜNCÜ PROGRAMINI ÇEKTİ

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrencinin hem kendilerini geliştirmek hem de günümüzdeki güncel konuları konuşmak için 'Komşu Tv' adı altında başlattığı tartışma programı çalışması devam ediyor.

'KOMŞU TV' ÜÇÜNCÜ PROGRAMINI ÇEKTİ
 İlk programı öğrenci evinden yapan Komşu Tv, ikinci programını ise MEÜ Çiftlikköy Kampüsü önünde çekti. İlk programda 1980 öncesi medya ve medya patronları ile günümüz medya ve medya patronları arasındaki fark, sansür, alternatif medya ve sosyal medyanın gücü konularında görüşler tartışılırken, ikinci programda ise 19 Aralık 2013 tarihinde yaşanan rektörlük işgali eylemine katılan ve olayın ardından 'tedbir' kararı ile okula alınmayan öğrenciler Komşu Tv'de sıkıntılarını anlatmıştı. 3. programda ise 25. Genç İletişimciler Kısa Film Görsel dalında 'Öldürdüm' adlı kısa filmiyle birincilik elde eden Şerif Polat ile Yapım ve Yönetim dersi kapsamında çektiği 'Hal ve Gidiş Sıfır' adlı belgeseli yayınlanmayan Umut Sinan Özdemir yaşadıklarını anlattı. Programı Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Gültekin Ağri sundu. Programda editörlüğü Serhat Açar yaparken, Mikail Eren, Mustafa Akbayır, Mustafa Ünal Uysal, Eray Alban, Seda Özdemir ve Sidar Eren'de programın yapılmasında görev aldı. 3. programla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Yayın Yönetmeni Gültekin Ağri, 3. programı çekmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bu programda genç arkadaşlarımızdan birinin mutluluğunu birinin de üzüntüsünü paylaşmaya çalıştık. Bir arkadaşımız ödül alarak hem kendini hemde üniversitemizi onurlandırdı. Umut Sinan Özdemir arkadaşımız ise yayınlanmayan kısa filminden dolayı üzüntüsünü dile getirdi. Biz yola zaten bu tür konuları insanlara duyurmak için çıkmıştık. Arkadaşlarımızın düşüncelerini, sevinçlerini, üzüntülerini insanlara aktarabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.
Amatör bir ruhla başladıkları bir çalışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Ağri, "Bizim burada yapmak istediğimiz kendimizi geliştirmekti ve amatörde olsa bir deneyim kazanmaktı. Program yapmanın zorluklarını, neler yapılması gerektiğini öğrendik ve daha da öğreniyoruz. Tabi her program bir öncekine göre daha iyi oluyor ve güzel geçiyor. Hatalarımız mutlaka oluyor ancak zaman geçtikçe bunları azaltıyoruz. Önümüzdeki programlarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bu bizim açımızdan güzel oluyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve konuk olan herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmada bir hedef yakalayacaksak, bunun başarılı olmasını istiyorsak tabi ki bu programı sürdürmemiz gerekiyor. Bunu da sürdüreceğimize inanıyorum. Ancak arkadaşlarımızda önümüzdeki süreçte bize destek olsunlar, hep birlikte bu işi götürelim" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER