Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Mersin'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, afet riski altında bulunan 6 katlı bir binanın yıkımına başlandı.

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

 Merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ve '6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun' kapsamında riskli olduğu için boşaltılan Türkmen Apartmanı'nın yıkımına başlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün koordinesinde, özel bir şirket tarafından yürütülen çalışmaların yaklaşık 1 ay süreceği belirtildi.

Yıkım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Ünver, '6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun' kapsamında, Mersin'de ilk yıkımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Kanunun asıl amacının, afet riskine maruz kalabilecek binaların ve alanların, daha modern ve daha çağdaş yapılarla dizayn edilmesi olduğunu belirterek, "Mersin'de de bu yöndeki çalışmalarımız devam etmekte. Şu anda bunlardan ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu bina yıkıldıktan sonra yerine daha güzel ve daha modern bir bina yapılacak" dedi.

Aynı durumdaki binalarla ilgili çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Ünver, "Riskli alanların tespiti konusunda sorumluluk daha çok belediyelere düşmektedir. Şu ana kadar belediyelerden bize riskli alan olarak tespit edilmiş veya bildirilmiş bir alan yok. Bu konuda defalarca belediyelere yazılar yazmamıza rağmen, belediyeler riskli alan konusunda duyarsız davranmaktadırlar. Belediyelere buradan bir kere daha duyuruda bulunmak istiyorum. İlimizdeki afet riski alanların belirlenmesi noktasında daha hassas davranmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Yıkımı gerçekleştirilen binanın tamamen vatandaşların kendi imkanlarıyla gerçekleştirildiğini ve sonrasında yine vatandaşların kendileri kredi kullanarak zorlanmadan yeni binayı yapacaklarını kaydeden Ünver, buradaki yıkımın klasik yöntemlerle gerçekleştirileceğini, ancak mekan veya zeminin uygun olması durumunda bunun dinamit kullanılarak da gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER