İşkur'dan meslek seçimi semineri

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce düzenlenen seminerde, öğrenci velilerine doğru meslek seçmenin önemi anlatıldı.

İşkur'dan meslek seçimi semineri
 Mersin İşkur İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkemizde işsizliğin temel nedenlerinin başında mesleksizlik geldiği vurgulandı. Mesleksizliğin en önemli nedenlerinden birinin de özellikle meslek seçme aşamasındaki öğrencilerin işgücü piyasası, meslek seçimi ve iş arama konularındaki bilgi eksikliği olduğu belirtildi. Öğrencilerin meslek seçme aşamasında en önemli faktörlerden birinin de ebeveynleri olduğu ifade edilen açıklamada, bu itibarla öğrencileri doğru mesleğe yönlendirilmesi hususunda ailelerin 'doğru meslek seçmenin önemi' hususunda bilgilendirildiği kaydedildi.
Bu kapsamda, İleri İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminerde, İş ve Meslek Danışmanları Serkan Özada, Erkan Şanlı ve Özlem Gümüş tarafından velilere, 'doğru meslek seçmenin önemi' konusunda seminer verildi.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Tuncer Arslan, "Kurumsal faaliyetlerimizi öğrenciler daha mezun olmadan önce anlatarak, gerek okurken, gerek mezun olduktan sonra kurumumuzdan hangi konularda yararlanacakları hususunda öğrencilerimize ışık tutmaya çalışıyoruz" dedi. Arslan, doğru meslek seçimi hususunda sadece öğrencilere değil velilere de ulaşmanın önemli olduğunu belirtti.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER