İlk Yardım Eğitimi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, tüm işletme müdürlüklerinde görevli personele Kızılay Silifke Şube Başkanlığı’nın katkılarıyla ilk yardım eğitimi düzenliyor.

İlk Yardım Eğitimi

 Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2009 yılında alınan İlk Yardımcı Eğitim Sertifikalarının güncellenmesi için 20 kişilik gruplar halinde “Temel İlk Yardım Eğitimi” verilmeye başlandı. Kızılay Silifke Şube Başkanlığı’na bağlı ilk yardım eğitim merkezince gerçekleştirilen ve birer gün süren eğitimlerde 95 orman personeline güncelleme eğitimi veriliyor.

Mersin Orman Bölge müdürü Abit Baca’nın da katıldığı Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ilk eğitimde konuşan Eğitim Merkezi Eğitmeni Hasan Bilir, temel ilk yardımın herkes tarafından mutlaka öğrenilmesi gerektiğini kaydetti. İlk yardımın nerede, ne zaman, kime lazım olacağının belli olmayacağını belirten Bilir, “Basit ilk yardım bilgileri hayat kurtarabilir. İnsanlarımızın sakat kalmasını önleyebilir. Biz istiyoruz ki, insanlarımız yasal zorunluluk olmadan temel ilk yardımı öğrensinler” dedi.

Öte yandan, Bölge Müdürlüğü ve birimlerinden 74 personele de ikişer günlük ilk defa ilk yardımcı eğitimi aldırılacak. Bu eğitimler 18 Şubat 2014 tarihinde Anamur’da başlayacak ve 27 Şubat 2014 tarihinde Tarsus’ta sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER