Fındıkpınarı'nda Tarhan Rüzgarı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli Belediye Başkan Adayı Neşet Tarhan Fındıkpınarı ve Demirışık Köyü’ne çıkarma yaptı.Tarhan’ı kalabalık bir topluluk Fındıkpınarı girişinde karşılarken, yayla halkı bağırlarına bastı. Neşet Tarhan ilk olarak belediye binasını ziyaret ederek Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say’la görüştü.

Fındıkpınarı'nda Tarhan Rüzgarı

 Tarhan’ın Fındıkpınarı ziyareti sırasında kendisini karşılayan Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, “Fındıkpınarı’na gelerek bizleri ziyaret eden Neşet Tarhan Bey'e teşekkür ediyorum. Önümüzde yerel bir seçim var, tabi ki bu yerel seçim çalışmaları kapsamında bütün siyasi partilerin adayları bizleri ziyaret ediyorlar. Bizde  biraz önce yaptığımız gibi adaylarımıza Pındıkpınarı’nın problemleriyle ilgili, burada yaşayan vatandaşlarımızın problemleriyle ilgili bilgiler veriyoruz. Önümüzdeki süreçte seçilen başkanlarımızın bize bu noktada burada yaşayan insanlarımıza nasıl hizmet edeceği yolunda bir yön göstermeye çalışıyoruz. Tabi ki Fındıkpınarı bu bölgenin büyük yaylalarından birisidir. Yazın 30-40 bin nüfusa ulaşarak, çok büyük potansiyeli olan ve birçok insanımızın burada yaylalık olarak kullandığı bir beldeyiz” dedi.

 

Tarhan, “Fındıkpınarı benimde yaylam”

 Fındıkpınarlı vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Neşet Tarhan, köy kahvesinde konuştu.
 Yayla halkına teşekkür eden Tarhan, “Burası aynı zamanda bizimde yaylamız. Beşkoz bölgesinde, yaylaya tatile çıktığımızda evimizde kalıyoruz. Yazları geldiğim için sorunlarını biliyorum. Belediye başkanımızda çok açık şekilde sorunlarınızı dile getirdi. Mezitli artık eski Mezitli değil. Torosların zirvelerine kadar uzanan büyük bir bölümünü kırsal alan teşkil eden artık bir belediyedir. Onun için yeni bir belediyecilik anlayışının olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 
Tarhan, “Meyve suyu fabrikası kuracağız”

 Hizmet yönünden hiçbir noktanın hiçbir noktadan farkı olmayacağını belirten Tarhan,  “Yaz aylarındaki nüfus artışı maalesef payımızı olumsuz etkiliyor. Tarım ürünleri istenilen şekilde değerlendirilemiyor. Tarım çökmüş durumda. Hala sulama suyu sorunu yaşayan bölgelerimiz var. Her konuda tarımsal ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi yönünde, Meyve suyu fabrikası gerekiyorsa, soğuk hava deposu gerekiyorsa, süt işleme merkezi gerekiyor ise bu fabrikaları sizlere kazandıracağız. Belediyeler artık yatırım yapabiliyorlar. Kooperatif kurarsanız, dernek veya birlik kuruduğunuz zaman belediye yapıp bunu sizlere teslim edebiliyor. Belediyede bir tarım şubesi kuracağız. Toprak analiz laboratuarı, gübre ve ilaçlarınızı daha uygun koşullarda alma imkânı sağlayacağız. Gençlerimizin yaz-kış burada oldukları zaman daha çok uğraş alanı için mekanlar yapacağız. İmar planı yapıldığı zaman tarlalarınızın değeri de artacaktır. Fındıkpınarı değer kazanacak, Mezitli değer kazanacak” ifadelerini kullandı.

 

Kadın Üretici Pazaryerleri

 Mezitli’nin Merkezinde, Davultepe ve Tece’de üretici pazarını kuracağız. Bu üretici pazarlarında başta kadınlarımız olmak üzere herkesin ürettiği ürünleri haftanın her günü ücretsiz olarak bu Pazar yerlerinde satabilecekler. Kadınlarımız ekonomik yönden güçlenmesine katkıda bulunacağız. Kadınlarımızın kendi ekonomik özgürlüğüne erişmesini isteyen birisiyim. Yapacağızım üretici pazaryerlerinin isminin de Kadın Üretici Pazaryerleri olmasını istiyorum. Öğrencilerimize burs imkanları sunacağız. Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımızın çocukları öncelikli olacak” dedi.
 Neşet Tarhan, Fındıkpınarı’nda bulunan esnafları da ziyaret etti.

 

Demirışıklı çocuklara oyun parkı sözü

 CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Neşet Tarhan seçim çalışmaları kapsamında Demirışık Köyü’ne geçer burada bulunan köylü vatandaşlarla bir araya geldi. Demirışık Köyü sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan Tarhan, tarımsal anlamda birçok projeyi gerçekleştireceklerini belirtti. Tarhan, Demirışıklı çocuklara seçildiği takdirde oyun parkı yapacağı sözü verdi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER