Çocuklar Değil Cezaevleri Kapatılsın

Mersin’de, Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi üyeleri, Adliye Sarayı bahçesinde eylem yaparak çocuk cezaevlerinin kapatılması talebinde bulundu.

Çocuklar Değil Cezaevleri Kapatılsın

 İnsan hakları ve çocuk hakları alanlarında çalışan 22 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi, çocuk cezaevlerinin kapatılması ve çocuklarla görüşmelere izin verilmesi için Ankara, İzmir, Diyarbakır, Mersin ve İstanbul’da öğle saatinde eşzamanlı eylem yaptı. Mersin’deki eylem Adliye Sarayı bahçesinde yapıldı. Öğle saatinde adliye bahçesinde toplanan bir grup, “Çocuklar değil cezaevleri kapatılsın” yazılı pankartı açtı. Slogan atarak çocuk cezaevlerinin kapatılmasını isteyen grup adına hazırlanan açıklamayı okuyan İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi Başkanı Ali Tanrıverdi, yakın tarihte Pozantı, Şakran, Kürkçüler, Antalya ve Sincan Çocuk Ceza İnfaz Kurumları’nda kalan çocukların işkence, kötü muamele ve diğer onur kırıcı muamelelere maruz kaldıklarını öne sürdü. Yaşananları insanlık adına utançla ve büyük bir kaygıyla takip ettiklerini belirten Tanrıverdi, çocuklara yapılan ihlallerin sona erdirilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Türkiye’nin uluslararası sözleşmeleri ihlal ettiğini öne süren Tanrıverdi, suça sürüklenen çocukların toplumsallaşmalarının alternatif tedbirlere gidilerek yine toplum içinde ve toplumla birlikte yapılması gerektiğini söyledi. Çocuklara zarar veren çocuk cezaevlerinin kapatılması, alternatif olabilecek modellerin geliştirilmesi ve altyapının acilen oluşturulmasının bir zorunluluk olduğunu kaydeden Tanrıverdi, şöyle konuştu: “Çocuk tutukluluğuna son verilerek çocuk cezaevleri bütünüyle kapatılıncaya kadar biz, Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi üyesi olduğumuz sivil toplum kuruluşlarına cezaevlerin kapılarının açılmasını talep ediyoruz. Bu konuda bir imza kampanyası başlattığımızı duyuruyoruz. Biz, şimdilik 22 ayrı sivil toplum kuruluşu olarak, çok güçlü ve ısrarcı bir biçimde bu çağrımızı yapıyor, ‘Çocuk Cezaevleri Kapatılsın’ diyerek çocukları görme, çocuk cezaevlerinin toplum gözetimi ve denetimine açılmasını talep ediyoruz. İlgili kurumları uyarıyor, toplumu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER