Büyükşehir Tarsus'ta Emeklievi açtı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, emeklileri yeni normalleşme sürecinde yeni bir Emekli Evi’yle buluşturuyor.

Büyükşehir Tarsus'ta Emeklievi açtı

Salgın sürecinde Tarsus Kültür Park’ta yapımı tamamlanan Tarsus Emekli Evi’nin ilerleyen günlerde hizmete girmesi planlanıyor. Tarsus’la birlikte kentteki Emekli Evi sayısı ikiye çıktı.

55 yaş üstü yurttaşlar, Emekli Evi’nden yararlanabilecek

Büyükşehir, salgın sürecinde çalışmalarına hız verip, kısa sürede Mersin’e bir Emekli Evi daha kazandırdı. Tarsus İlçesi Atatürk Caddesi üzerindeki Kültür Park içerisinde Tarsus Emekli Evi’nin hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir, ilerleyen günlerde kentteki iki Emekli Evi’nin kapısını yaş almışlara açmayı planlıyor. 55 yaş üstündeki emekliler Büyükşehir’in resmi internet sayfası veya emekli evlerinden üye kaydını yaptırıp hizmetten faydalanabilecek.

Büyükşehir, zorlu süreçte yaş almışların yanında oldu

Büyükşehir, olağan süreçte yaş almış yurttaşları, Yenişehir İlçesi Uğur Mumcu Parkı’ndaki Emekli Evi’nde buluşturuyordu. Konserlerden gezilere, sosyal etkinliklerden sağlık taramalarına kadar birçok hizmetin ücretsiz sunulduğu Emekli Evi, salgın sürecinde kapılarını ziyarete kapattı.

Başkan Vahap Seçer, bu süreçte yaş almış yurttaşlarla ilgilenilmesi için ekiplerini seferber etti. 65 yaşın üstündeki yurttaşlara günlük 9 bin, toplamda ise 400 binin üzerinde sıcacık yemek ulaştırıldı. Büyükşehir’in personeli, günlük telefon görüşmeleriyle yaş almışlara “manevi evlat” oldu.

“Önümüzdeki haftalar içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Serdar Sarıkaya, Tarsus Emekli Evi’nin iç mekanda aynı anda 40 kişiye hizmet verebileceğini söyledi. Sarıkaya, dış alanda hazırlanacak kamelyalarla birlikte Emekli Evi’nin 60-80 kişilik bir kapasiteye ulaşabileceğini belirtti. Sarıkaya, “İl Pandemi Kurulu’nun kararı doğrultusunda önümüzdeki haftalar içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz. Burası da Mersin’deki konseptimiz ve çalışma sistemimizle aynı. 55 yaş üstü tüm emeklilerimiz, kimlik kartlarıyla web sayfamız üzerinden veya buraya gelerek kayıtlarını yaptırabilecek” dedi.

“Emekli Evi açılırken emeklilerimizin görüşlerini de alıyoruz”

Sarıkaya, Tarsus Emekli Evi’ne bir mini kütüphane de kazandıracaklarını belirterek, ayrıca sosyal etkinlikler, günlük gazeteler ve sıcak içeceklerle emeklilere kapsamlı bir hizmet sunacaklarını belirtti. Lokasyon tercihinde emeklilerin görüşlerini aldıklarını vurgulayan Sarıkaya, “Emekli Evi açılırken emeklilerimizin görüşlerini de alıyoruz. Daha sessiz ve trafikten uzak olduğu, emeklilerimize uygun hareket alanları ile yürüyüş yapabilme olanağı sunduğu için genelde bu tür lokasyonları tercih ediyoruz. Haftanın 6 günü hizmet vereceğiz. Hafta içi sabah 9’dan akşam 18’e kadar açık olacak. Cumartesi günleri ise sabah 9’dan akşam 16’ya kadar emekli evimiz Tarsus’lu vatandaşlarımıza hizmet verebilecek” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER