Bbp'li Kartal Projelerini Açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kaptan Kartal, Mersin'i üç dönemdir yönetenlerin kente bir çivi bile çakmadığını ileri sürerek, hazırladıkları 16 proje ile 100 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını söyledi.

Bbp'li Kartal Projelerini Açıkladı

 Kartal, beraberinde Tarsus, Akdeniz ve Toroslar Belediye Başkan adaylarıyla birlikte düzenlediği toplantıda, Mersin için hazırladığı projeleri açıkladı. 30 Mart'taki yerel seçimler öncesi Mersin için 16 büyük proje hazırladıklarını kaydeden Kartal, bu projelerin tamamının gerçekleştirilebilir projeler olduğunu ve kentin en büyük problemi olan işsizlik sorununa çözüm olacağını savundu.

Mersin'in 15 yıldan bu yana CHP'li bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini hatırlatan Kartal, ancak kentin içler acısı durumda olduğunu ileri sürdü. Hazırladıkları projelerden en önemlilerden birinin 'boğaz projesi' olduğunu belirten Kartal, "Allah nasip ederse biz İstanbul Boğazı'nın aynısını Mersin'e yapacağız. Yaklaşık 1 kilometre genişliğinde, 14 kilometre uzunluğunda, 100 metre derinliğe kadar inecek, ortalama 35-40 metre derinlikte bir boğazımız olacak. Mersin iki yakadan oluşacak. Üstüne asma köprüsünü oturtacağız ve etrafında yalıları, villaları, camileri, külliyeleri, sosyal yaşam alanları, parkları bahçeleri olacak. Bu proje 7 yılda tamamlanacak ve yaklaşık 700 milyon dolara mal olacak. Bu projeyi yap-sat şeklinde yapmayı planlıyoruz ve belediyenin kasasından tek kuruş çıkamayacak. Burada 40 bine yakın insan çalışacak" dedi.

Bir diğer önemli projenin de 'Tarsus-Silifke Metro' projesi olduğunu açıklayan Kartal, "Dünya artık yerin altından ulaşım sağlarken, biz hala gidişli gelişli dar caddeleri kullanıyoruz. Raylı sistem Mersin'in trafiğini daha keşmekeş hale getirir. Bizim projemiz tamamen yerin altından şehri etkilemeyecek şekilde olacak. Tarsus'taki Çukurova Havaalanı'ndan Silifke'ye kadar, toplam 18 duraklı, günlük 16 bin kişi taşıma kapasiteli, 4 vagonlu, 4 tane gidişli gelişli metro planlıyoruz. Huzurkent'te yerin altına inecek, Tece'de yerin üstüne çıkacak ve 120 dakikada Silifke'ye ulaşacak. Bu da ortalama 7,5 yılda bitecek ve maliyeti 500 milyon dolar civarında olacak. Burada da 10 bin kişi çalışacak" diye konuştu.

Konuşmasında, aralarında akvaryum, teleferik, sevgi evleri, taziye evleri, inanç merkezi ve toplu konut gibi önemli projelerin yer aldığı 16 proje hakkında bilgiler veren Kartal, şöyle devam etti; "Toplam 16 projele ile 100 bin kişiye iş imkanı sağlamak çok da zor olmayacaktır. Bu kadar büyük projeler aşama aşama 2 dönemde ancak bitirilebilir. Şunu da açıkça belirtmek istiyorum, bir belediye

başkanı iki dönemden fazla görev yapmamalı. Ben de seçilirsem aynı şekilde 2 dönem belediye başkanlığı yapacağım. Hiçbir parti hiç kimsenin oyunu kendi cebinde keklik sanmasın. Vatandaş 30 Mart'ta gidecek ve oylarını boş sandığa atacak. Ben de BBP'nin adayı olarak bütün seçmenlerin oyuna talibim. Biz herkesi kucaklıyoruz. Sevgiyi esas kılacağız. Severek ve sevgiyi paylaştırarak çalışacağız. Eleştiriye açık olacağız, her zaman halkın arasında olacağız. Sadece kaldırım yapan, asfalt döken belediyecilik anlayışından kurtulmamız lazım. Mersin'in bu halde olmasında vebali olmayan tek siyasi hareket BBP'dir. Diğerleri ya yerelde ya da genelde iktidar. Biz seferle yükümlüyüz, zafer Allah'tan. Bir çadırdan imparatorluk çıkaran Allah, murad ederse beni de belediye başkanı yapar. Biz buna inanıyoruz. Biz şehit bir liderin ter temiz emanetini taşıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER