"Alınan ödüllerde çıkarılan işçilerin hiç mi hakkı yok?"

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğinin (MIP) çıkarmış olduğu 22 işçiye destek olmak amacıyla Liman-İş Sendikası liman A kapısı önünde düzenlenen basın açıklamasında, "Uluslararası platformda alınan plaket ve ödüllerde, işten çıkarılan işçilerin hiç mi hakkı yok" denildi.

 Uluslararası Liman İşletmeciliğinin (MIP) çıkarmış olduğu 22 işçiye destek olmak için Liman- İş  Sendikası liman A kapısı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen kitlesel basın açıklamasına BES, Eğitim-Sen, Orman- İş , Uid-Der ve çıkarılan işçilerin aileleri destek verdi.

 

Aileleri ile birlikte basın açıklamasına  katılan  22 işçi, basın açıklaması okunacağı sırada  çocuklarını  öne alarak liman A kapısına kadar yürüdüler. Liman içerisinde çalışan işçilerin destek vermesi ile basın açıklaması başladı.

 

Liman- İş  Sendikası adına basın açıklamasını okuyan Mersin şube başkanı Ürfet Deveci, "6 yıldır Mersin Limanının uluslararası platformda aldığı çeşitli plaketlerde emeği geçen 22 işçinin ve limanda çalışan diğer işçilerin hiç mi hakkı yok" sorusunu yönelterek, çıkarılan işçilerin derhal alınmasını istedi.

 

Deveci açıklamanın devamında, " Bildiğiniz gibi Liman- İş  Sendikası ile Mersin Liman işletleri A.Ş (MIP) arasında 2.  Dönem  toplu   sözleşmesi görüşmelerine 11 Ocak 2013  tarihinde  başlamıştı. Yoğun süren görüşme ve pazarlıkların ardından bir sonuç elde edilememiş ve toplu sözleşme süreci 01  Mart  2013  tarihi  itibariyle uyuşmazlık ile sonuçlanmıştır" dedi.

 

Toplu   sözleşmesi devam ederken   barışına zarar verecek şekilde taşeron ATAPOL  firması  işçilerinin limana  sokulmaya  çalışılmasının, liman işçileri tarafından endişe ile karşılandığını söyleyen Develi, "Liman işçileri, demokratik haklarını kullanarak tepkilerini ortaya koymak istediler, ancak işçilerin haklı mücadelesi MİP yönetimi tarafından saldırı olarak değerlendirilmiş ve tepkisini gösteren işçilerden 22'si   akitleri ihbarsız ve kıdemsiz olarak feshedilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Basın açıklamasının ardından bir araya gelen işçiler, MIP yönetim binasına kadar yürüdüler. Burada kısa bir süre slogan atan işçiler sessiz bir şekilde dağıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER