Ahşap Tekne Kursu Verilecek

Mersin’de başlatılan kruvaziyer turizmi çalışmaları, kentte birçok sektörü de harekete geçirdi. Mersin Deniz Ticaret Odası da çalışmalar çerçevesinde Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Mersin Marangoz ve Mobilyacılar Odası ile birlikte ‘Ahşap Tekne Üretimi Kursu’ verecek.

Ahşap Tekne Kursu Verilecek

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Genel Sekreteri Korer Özbenli, yazılı bir açıklama yaparak Mersin’de başlatılan kruvaziyer turizmini değerlendirdi. Açıklamasında oda olarak bu alanda yapacakları çalışmaları da anlatan Korer Özbenli, Mersin’in kruvaziyer liman kenti olmak için başlattığı çalışmaların, denizcilik başta olmak üzere birçok alanda sektörel işbirliğinin yolunu açtığını kaydetti. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun himayesinde Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar tarafından başlatılan kruvaziyer turizmi çalışmalarına inşaattan alışverişe, tarımdan sanayi sektörü temsilcilerine kadar birçok farklı kesimin destek vermesinin, farklı sektörlerde işbirliği olanağı sağladığını belirten Özbenli, yat inşası gibi denizcilikle ilgili alanlarda faaliyet gösteren firmaların da Mersin'e olan ilgisinin arttığına dikkat çekti.
Kentin küresel cazibe merkezi olması için Vali Güzeloğlu öncülüğünde başlatılan çalışmaların en önemlilerinden birinin kruvaziyer liman kenti olma hedefi olduğuna işaret eden Özbenli, “Diğer taraftan, hemen yanı başımızdaki örnekler bizlere denizcilik olanaklarının verimli kullanılmasıyla gelinebilecek noktayı göstermektedir: Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olan Antalya aynı zamanda, tüm dünyanın konuştuğu mega yatların inşa yeri. Benzer şekilde bir başka turizm merkezimiz Bodrum’un İçmeler mevkiinde 50 metre boyunda süper lüks yatlar inşa edilebilmekte. Yat üretimi arttıkça, her iki kent de yerli ve yabancı yatırımların ilgi odağı haline gelmektedir. Söz konusu kentlerde üretimin yanı sıra bakım onarım hizmetlerinin de veriliyor olması hem yat ve turizm sektörlerinin hem de yan sanayinin gelişmesini sağlamaktadır. Mersin’in hemen yanı başında gördüğümüz böylesi önemli örnekler, kentimizin de kaynaklarını doğru kullanarak denizcilikten ve deniz turizminden pay alabileceğinin göstergesidir” dedi.
Mersinli sanayicilerin nitelikli istihdam, düşük maliyet, lojistik avantajlarını kullanarak, denizcilik sektöründe önemli tedarikçiler arasına girebileceklerine dikkat çeken Özbenli, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, Mersin’de biri yat inşa alanında olmak üzere 5 yeni nesil serbest bölge kurulacağını söylediğini anımsattı. Kurulması planlanan yeni nesil serbest bölgeler arasında Yat Üretim Serbest Bölgesi’nin olmasının, sektörde çalışacak nitelikli işgücünü oluşturmayı zorunlu kıldığını ifade eden Özbenli, şöyle devam etti: “Bu konuda Odamız, yetenekli gençleri sektörde çalışmak üzere şimdiden hazırlamaya başladı. MDTO olarak Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Mersin Marangoz ve Mobilyacılar Odası ile birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Bu proje ile Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde oluşturulacak üretim atölyesinde, gençlerimize ‘Ahşap Tekne Üretimi Kursu’ verilecek. Proje kapsamında 5 ay teorik eğitim görecek olan kursiyerler, ahşap tekne inşa ederek yine 5 ay sürecek olan pratik eğitimlerini tamamlamış olacaklar. Bunun yanı sıra, bu proje ile Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde yakın gelecekte ‘Ahşap Tekne Üretimi’ bölümünün açılması ve açılacak bölümün öğrencilerinin proje kapsamında oluşturulan atölyeden faydalanması tasarlanmaktadır. Proje kapsamında eğitim alan Mersinli gençler, başka bölgelerde iş aramak yerine kendi memleketlerinde çalışma ve katma değer üretme imkanı bulabileceklerdir.”
Mersin’in Akdeniz’de, ekonomik, ticari ve kültürel merkez olması ve bölgesinin gelişmesine katkı sağlama hedefi için kruvaziyer turizmini önemli bir fırsat olarak gördüklerini vurgulayan Özbenli, bu alanda yapılacak çalışmalara MDTO olarak azami düzeyde katkı sunacaklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER