Uygur Kardeşler, Amfi Tiyatro’ya ’Nejat Uygur’ İsminin Verilmesini İstedi

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Mersin’de katıldıkları bir söyleşide Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yaptırdığı amfi tiyatroya babaları ’Nejat Uygur’un isminini verilmesi önerisinde bulundular.Tiyatro oyuncusu, sunucu Süheyl-Behzat...

Uygur Kardeşler, Amfi Tiyatro’ya ’Nejat Uygur’ İsminin Verilmesini İstedi
Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Mersin’de katıldıkları bir söyleşide Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yaptırdığı amfi tiyatroya babaları ’Nejat Uygur’un isminini verilmesi önerisinde bulundular.
Tiyatro oyuncusu, sunucu Süheyl-Behzat Uygur kardeşler, Bahçeşehir Koleji’nin davetiyle Mersin merkez Toroslar ilçesinde yeni yapılan açık hava tiyatrosunda söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, okul aile birliği üyeleri ve öğrenciler katıldı. Söyleşinin ardından bir konuşma yapan Başkan Tuna, Uygur kardeşleri ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, "Bu amfi tiyatro 8 aydır hayalini kurduğumuz ve sonuçta bu şekle getirdiğimiz bir proje. Yer, konum ve durum itibariyle gerçekten anfi tiyatroya uygun bir coğrafyası vardı. Tam bitmemişti aslında ama Bahçeşehir Koleji, Uygur kardeşlerin, bugün burada bir söyleşi yapacaklarını ve bu yerin tahsis edilmesini istediler. Kısa zamanda ufak tefek eksikleri olmasına rağmen bitirdik ve böyle bir ailenin, Uygur kardeşlerin kısa da olsa ilk programı yapmasından şeref duyuyoruz. İleriki günlerde daha büyük etkinliklerle Uygur kardeşleri ağırlamayı düşünüyoruz" dedi.
Tuna’nın konuşmasının ardından yeni yapılan amfi tiyatroya babası Nejat Uygur’un isminin verilebileceğini söyleyerek, Başkan Tuna’ya öneride bulunan Behzat Uygur da yaz aylarında Mersin’de tiyatronun bitmemesi gerektiğini kaydetti. Babasının Kıbrıs çıkartmasında İzmir’de yaşadığı bir anıyı da paylaşan Behzat Uygur, "1974 yılında Kıbrıs çıkartmasında, İzmir’de açık hava tiyatrosunda oynuyorduk. Bizler çocuktuk o zaman. Karartma ilan edildi doğal olarak İzmir’de. Bütün tiyatrolar oynayamadılar. Babam karşı çıkarak, ’insanlarımızın morale ihtiyacı var, ben mavi ışık takıp, tiyatromu sergileyeceğim’ demişti. İzmir Fuar’ında açık hava tiyatrosunda oyununu sergiledi, perde kapanmadı" ifadelerini kullandı.
Süheyl Uygur ise babasının yıllarca Mersin bölgesinde oyunlarını sergilediğinin altını çizerek, şunları söyledi:
"Bu bölge Nejat Uygur’u ayrı sever. Dolayısıyla bu bölge bizi çok sahiplendi. Dün akşam da ’Marko Paşa’yı oynadık. Burası çok güzel bir açık hava tiyatrosu oldu. Yaz aylarında burada tiyatro festivalleri olacak. Her akşam burada bir aktivitenin olması lazım. Çok güzel bir yer, böyle güzel bir yerin hiç boş kalmaması lazım. O yüzden de biz çok heyecanlıyız. Başkan Hamit Tuna’ya da çok teşekkür ederiz."
Konuşmaların ardından Uygur kardeşlere çiçek takdim edildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER