Omar Tomasoni Mersin’de

Tekfen Filarmoni, şef Aziz Shokhakimov’un yönetiminde, kuşağının dikkat çekici trompetçilerinden Omar Tomasoni’nin solist olduğu bir program ile 25 Ekim tarihinde Mersin Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Omar Tomasoni Mersin’de

Tekfen Filarmoni’nin Mersin’de vereceği sonbahar konserinde, genç yaşına rağmen enstrümanına hakimiyeti ile en zorlu teknik pasajların mükemmel icrasıyla seyirciler kadar, müzik eleştirmenlerinin de takdirini kazanan, trompetçi Omar Tomasoni yer alacak. Aleksandr Harutyunyan’ın dünyaya bıraktığı eserlerin başında gelen Trompet Konçertosu, George Gershwin’in ünlü Rus trompetçi Timofei Dokschitzer’in düzenlemesiyle trompet ve orkestra için uyarlanan en sevilen bestelerinden Mavi Rapsodi ve doğumunun 100. yıldönümü anısına Leonard Bernstein’ın On the Town gibi eserlerle zengin bir programa sahip konserde orkestra, Dvořák’ın Sol majör 8. Senfonisi’ni de seslendirecek.

Royal Concertgebouw’dan Wonderbrass Quintet’e Omar Tomasoni

1984, Brescia, İtalya doğumlu Omar Tomasoni müzik öğrenimini, Brescia’daki Luca Marenzio Konservatuvarı’nda Sergio Malacarne’nin sınıfında ‘summa cum Laude’ üstün derecesiyle tamamladı. 2001-2003 yılları arasında Avrupa Gençlik Orkestrası’nda yer alan Tomasoni, bu görevde gösterdiği üstün sanatsal performans karşılığında İtalyan Cumhuriyeti’nin Bronz Madalyası ile taltif edildi.

2004 ile 2008 yılları arasında, şef Zubin Mehta’nın yönetimindeki Firenze’deki Maggio Musicale Orkestrası’nın baş trompetçisi olan görev alan Tomasoni, bunun ardından 2013 yılına kadar Roma’daki Antonio Pappano yönetimindeki dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia Orkestrası’nda yine aynı görevi üstlendi. 2013 yılından bu yana Amsterdam’daki Royal Concertgebouw’un baş trompetçisi olan Tomasoni, meşhur İtalyan Wonderbrass Quintet’in kurucu üyesidir.

Konser biletleri Biletix’te satışa sunuldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER