'Mevlana’nın Çağrısı' Balesi Çin'de Sahnelenecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dans ve sufi müzik ile bezenmiş 'Mevlana’nın Çağrısı' bale eseri ile Çin’de Türkiye’yi temsil edecek.

'Mevlana’nın Çağrısı' Balesi Çin'de Sahnelenecek
MDOB, Mevlana’nın yüzyıllar öncesi tüm insanlık için söyledi 'kim olursan ol yine gel' sözünü günümüze taşıyan 'Mevlana’nın Çağrısı' bale eseriyle, 28 Şubat 2014 günü Pekin’de, Beijing Opera Evi ve 4 Mart 2014 günü Şanghay’da, Şanghay Opera Evi’nde iki temsil gerçekleştirerek Türkiye’yi temsil edecek. Çin’de Türk Kültür Yılı kapanış temsili olarak sahnelenecek eserde, unutulmaz performansıyla Mevlevi semahını modern dansla birleştirerek sanatseverlerin gönlüne taht kuran Ziya Azazi de konuk sanatçı olarak yer alacak.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, açılışı 2013 yılı Mart ayında yapılan Çin’deki Türk Kültür Yılı kapanış temsili olarak 'Mevlana’nın Çağrısı' eserini 28 Şubat Cuma günü Pekin’de Beijing Opera Evi’nde sahneleyeceklerini belirterek, "Müziği ve koreografisiyle bir başyapıt olan eseri seçkin sanatçılarımızla sahneleyerek Türkiye’nin çağdaş yüzünü temsil etmiş olmak bizim için ayrıca kıvanç vesilesidir" dedi.

Librettosunu Şefik Kahramankaptan’ın yazdığı, müziği Can Atilla’ya ait Mehmet Balkan’ın 'Mevlana’nın Çağrısı' isimli bale eserinin dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, ışık tasarımı Tarı Deniz’e, video tasarımı Şafak Türkel’e ait. Mersin Devlet Opera ve Balesi ile İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin birlikte yer alacağı eserde başlıca rolleri MDOB’tan Ender Üçdemir, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Önder Acar, Miray Boyacıoğlu, İZDOB’tan Dolun Doyran, Yücel Emre Kaynarsu, Egemen Kement, Ahmet Doruk Demirdirek, Cihan Genek, Aslı Kaynarsu, Burcu Olguner, Tolga İyiuyarlar dönüşümlü olarak paylaşıyor.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER