2. Öğrenci İşleri Sergisi Açıldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin resim, heykel, seramik, grafik, maket ve posterlerden oluşan çalışmalarının yer aldığı “2. Öğrenci İşleri Sergisi” açıldı.

2. Öğrenci İşleri Sergisi Açıldı
MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, iki fakültenin işbirliğiyle düzenlenen sergide, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültelerinde okuyan öğrencilerin eğitimleri boyunca farklı teknikler kullanarak gerçekleştirdiği resim, heykel, seramik, grafik, maket ve posterlerden oluşan yaklaşık 200 çalışma yer alıyor. Sergi, Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi koridorlarında 28 Şubat 2014 tarihine kadar gezilebilecek.

Serginin açılışına MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Genel Sekreter Prof. Dr Burak Çimen, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cânâ Bilsel ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Yüksel de katıldı. Rektör Yardımcısı Emekdaş, açılışta yaptığı konuşmada, farklı ancak birbirine yakın olan bilim alanları ortaklaşa iş üretmeye başladıklarında ortaya şaheserler çıktığını söyledi. Mimarlık ve güzel sanatlar alanlarını birbirine kaynaştıran hocalara teşekkür eden Emekdaş, öğrencilere seslenerek, “Bunun ne kadar önemli olduğunu mezun olunca göreceksiniz. Lütfen siz de iş hayatına atıldığınızda disiplinler arası bilgi paylaşımını mutlaka sergileyin. Ben deneyimlerim sonucunda farklı bilgi ve görüşlerin aynı potada eritildiğinde çok büyük bir sinerji oluşturulduğunu görüyorum. Eğitim süresinde yapmış olduğunuz bu projeler, sizlerin iş yaşamına atılmadan evvel olgunlaşmanızı hızlandıracak ve olgun meslek bireyleri olarak hayata atılmanıza katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen konuklar, öğrencilerden eserlerle ilgili bilgiler aldı.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER