14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin’de konser veren Le Div4s, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan Le Div4s’ı salonda coşkulu bir kalabalık karşıladı....

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin’de konser veren Le Div4s, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan Le Div4s’ı salonda coşkulu bir kalabalık karşıladı. İki bölümden oluşan konserde Le Div4s, Mozart’tan Bellini’ye, Verdi’den Pucci’ye gönüllerde taht kurmuş pek çok eseri seslendirdi. Repertuvarlarında Rota’dan Godfather, Edith Piaft’dan La Vie en Rose ve Presley’den Can’t Fall in Love gibi popüler parçalara da yer veren Le Div4s, gerek yorumları, gerekse de sahne şovları ile izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Le Div4s’a Mersin Festival Orkestrası eşlik ederken, konserin şefliğini Carlo Bernini yaptı.
İtalyan yapımcı Francesca Volpini tarafından dinleyicilere yeni bir deneyim sunmak amacıyla kurulan Le Div4s, dünyanın en ünlü eserlerini orijinaline bağlı kalarak yeniden yorumluyor. Repertuvarlarında Mozart’tan Bellini’ye, Verdi’den Pucci’ye ait gönüllerde taht kurmuş pek çok eserin yanı sıra popüler parçalara da yer veren Le Div4s, operayı geniş kitlelere ulaştırıyor. Şimdiye kadar dünyanın pek çok yerinde konser veren Le Div4s’a Seal, Anastasia ve James Blunt gibi dünyaca ünlü sanatçılar eşlik etti. Yedi yıldır İtalyan müziğinin dünyadaki en önemli başrollerinden ve temsilcilerinden biri olmayı sürdüren Le Div4s, bu yıl ’The Great Italy’ turnesi ile dünyayı dolaşmaya devam edecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER