KORONA GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ !

Kısıtlamaların önemli ölçüde kalktığı ilk gün Büyükşehir Belediyesi , Sahil Kültür Park’ta bir etkinlik düzenledi: Çevre Koruma Haftası kapsamında Geri Dönüşüm Sergisi ve bazı müzikli eğlenceler.

Etkinliği baştan sona uzaktan izledim.

Önce 17.00’ de, sonra 17.30 da başlayacağı beklenen etkinlik… 18.00 den sonra gecikmeyle başladı!

Bu arada zaten kısıtlamanın son bulmasının ilk günü dolayısıyla aşırı kalabalık olan sahil ve gecikmeyle yığılan bekleyenlerle dolu etkinlik yeri daha da kalabalıklaştı.

Katılanların çoğunda maske yoktu; olanların da bir kısmı konuşurken maskelerini çıkarmışlardı.

Özellikle Belediye yöneticilerinin etrafında toplananlar da sosyal mesafeyi korumadılar…

Sonuç olarak çok da gerekli olmayan, faydasından çok riski daha büyük olan bir etkinlik yapılmış oldu.

Böylesi kalabalıklar oluşturan, özellikle de sosyal mesafenin korunmasını güçleştiren etkinliklerden özenle kaçınılmalıdır.

Bunca sabır, emek, kısıtlama ve sağlık çalışanlarımızın ölüme karşı verdikleri cansiperane çabayla gelinen noktadan geriye düşmemek için, toplumsal saygının da bir gereği olan çok basit kurallara uymak bir vicdan, ahlak ve insanlık gereğidir.

Mersinliler, Belediyemizden böyle yararsız ve sağlık maliyeti yüksek olabilecek hizmetlerin (!) olmasını bugün için beklemiyorlar.

*                     *                     *

Korona süresince Belediye asli hizmetlerinin hiçbirini aksatmadı; tüm hizmetler başarı ile yapıldı.

Sularımız kesilmedi, çöplerimiz her gün muntazaman birden fazla kez toplandı, aşevleri muntazam çalıştı, gıda paketleri dağıtıldı, Belediyelere sorunlar için ulaşılabildi, Belediye yetkilileri halkımızdan birçok kişiyi arayarak ihtiyaçlarını sordular vs.

Belediyemizden beklentimiz buydu ve tamamen karşılandı.

Takdir ve minnetle teşekkür ediyoruz.

Fakat bundan sonra daha büyük sorunlarla karşılaşabiliriz.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, özellikle yazlıkçıların başka illerden Mersin’e gelmesiyle kalabalıklaşan kentte bir risk oluşacaktır.

Bu nedenle, özellikle riski arttıracak etkinliklerden kaçınılmalıdır.

Hastalığın artışında Belediye sorumlu olmamalıdır.

Önemli bir sorun da şu: Krizin ekonomik etkileri önümüzdeki günlerde daha çok hissedilecektir.

Günlerdir işyerini açmayan, alışveriş yapmayan esnaf ve çalışamayanlar krizin etkilerini daha çok görecekler.

İki aydır yazılarımda vurguluyorum: Belediye acilen bu yıl yapılacak tüm etkinlikleri iptal etmeli ve bunun için ayrılan bütçeyi ihtiyaçlı vatandaşlarımızın yaşamlarını sürdürebilmesi için kullanmalıdır.

Zaten görülen yakın bir gelecekte, yani en azından bu yıl sonuna kadar kent içinde kültürel ve sosyal faaliyetler mümkün gözükmemektedir.

Kurum ve kuruluşlar da buna göre bir etkinlik takvimi oluşturmalı ve bu yıl için açığa çıkan bütçe, ihtiyaçlı hemşeriler için kullanılmalıdır.

YORUM EKLE