“HABER ALAMADIĞIMIZ” MERSİN ÜNİVERSİTESİ !

Uzun yıllar Mersin Üniversitesi’nin kentten kopukluğunu, kentle bütünleşmediğini, kente bir faydasının dokunmadığını yazdım durdum.

Neredeyse 10 yıl boyunca ne kadar yazı yazdığımı hatırlayamıyorum.

Nihayet eski yönetim değişti. Yeni yönetim kentle bütünleşmeye, daha doğrusu kentle barışmaya öncelik verdi, özen gösterdi.

Bizler de üniversitemizi sahiplendik, benimsedik ve etkinliklerine katılarak, üniversitemizi ziyaret ederek kentimiz adına mutlu olduk.

Yeni Mersin Üniversitesi yönetimine övgümüzü, takdirimizi yazdık.

Maalesef, özellikle son bir yıldır Mersin Üniversitesi ile iletişimimiz kesildi.

Artık Üniversitede yapılanlardan, etkinliklerinden haberdar değiliz.

Konuyu Rektörümüze, Rektör Yardımcımıza ve bazı hocalarımıza iletsem de, henüz değişen bir durumun olmadığını üzülerek görüyorum.

Peki; şimdi bu yazıyı durduk yerde niçin yazıyorum?  

Mersin’de bilbord ve raketlerde bir ilanın etkisiyle, konuyu yeniden düşündüm. İlan, Konya’da yapılacak Bilim Şenliği ile ilgiliydi.

Biz Mersin Üniversitesi’nin yaptığı Bilim Şenliğini, yapıldıktan sonra bir gazetenin  iç sayfa haberinden öğreniyoruz.

Fakat tâ Konya’da ki Bilim Şenliğini yapılmadan önce, tarihiyle biliyoruz.

Niye böyle oluyor? Niçin bu kentte yapılan güzel şeyler bile bir yanıyla hep gölgeleniyor?

Hele üniversite gibi çağdaş bilginin ve iletişimin öğretildiği bir kurumsal yapıdaki “Bilim Şenliği” gibi iddialı bir etkinlikten kentin  niye haberi olmuyor?

Mersin’in uzunca süre gecikmiş olan üniversitemizin desteğine, katkısına ihtiyacı var.

Umarım yıllarca özlemini çektiğimiz ve yeni yönetimle tekrar sağlanmış olan Üniversite- Kent Birlikteliği , eski dönemdeki anlamsız kopukluğu yine yaşamaz.

Kesinlikle eminim: Üniversitemizin kente dönük ya da kendi gelişim kodları içinde birçok çalışması oluyordur; ama bunların kentin en ücra semtlerinde bile duyulması gerekir. İletişim teknolojisinin bunca geliştiği çağımızda bu sessizlik anlaşılır gibi değil!

Yönetim kademesinde de bu ihmalin rahatsızlık yaratacağı muhakkaktır.

Dilerim kentle ilişki açısından yaşamsal önemdeki bu iletişim sorunu bir daha yaşanmaz; kentteki ilgili çevrelerin de etkinliklere katılımı için duyuru kanalları daha güçlü işletilir.

YORUM EKLE