Güzel Koku ve İnsan

Güzel koku ve İnsan 

Kitap Tavsiyesi 

Güzel Koku, zaman ve mekan dışı bir yolculuk aracıdır. Levent Doğan 

Yemeğin piştiğine karar vermek, insanın temiz olduğunu anlamak, çekici bir kokunun sizi çağırması, nescafe'nin sizi peşinden koşturması kokunun hayatımızdaki bir parça yeridir. 

Kokunun manevi hayatımızdaki yeri sohbet veya namaza başlamadan sürmemiz, Gül kokusunu Peygamber efendimize, onun gül tenine benzemesinden kaynaklanan sevgi ve muhabbetin bir parçasıdır. 

Kokunun bize hissettirdiklerini, duygu dünyamızdaki karşılığını, "Güzel koku ve insan” arasındaki kopmaz bağın, Koku dünyasının baş aktörleri olan çiçekleri, meyveleri, baharatları, ağaçları ve hayvanları, Karanfilin hüznünü, gelinciğin yalnızlığını, lalenin asaletini, papatyanın neşesini, kardelenin azmini, lotusun gizemini ve gülün destanının dile getirildiği güzel koku yaşamak ve hissetmek içindir. 

Kokusuz veya hiç koku almayan insan bu dünyada bir nasîbini almamıştır. Yeni doğan bebeklerin kokusu "cennet kokusu" gibidir. Annenin kokusu evlat için unutulmaz. 

Kokunuzu seçerken dikkat etmeniz gereken bir çok konu var. Soft, Hard, çarpıcı, temizlik gibi çok hassas denge gerekir. 

Kokunun farklı toplumlardaki, farklı medeniyetlerdeki yerini, dününü ve bugününü, bir kültür olarak kokunun kaleme alındığı;

Levent DOGAN abimizin eseri 

"Güzel Koku ve İnsan"

Erkam Yayınlarından online satışa sunulmuştur. https://www.erkamyayinlari.com/urun/guzel-koku-ve-insan

YORUM EKLE