Akdeniz'in Kadınlar Korosu Sanat Severlerden Tam Not Aldı

Akdeniz Belediyesi, ilçenin her kültüründen katılımcıların oluşturduğu kadınlar korosu ile izleyenlere unutulmaz bir konser keyfi yaşattı. Sanat severlerden tam not alan Akdeniz’in Saklı Nağmeleri Kadınlar Korosu'nu tebrik eden Başkan Mustafa Gültak, "Akdeniz'in farklılığı en büyük zenginliğimizdir. Sanatın birleştirici gücüyle kadınlarımıza desteğimiz artarak devam edecektir" dedi.

Akdeniz'in Kadınlar Korosu Sanat Severlerden Tam Not Aldı

Akdeniz Belediyesi, ilçenin her kültüründen katılımcıların oluşturduğu kadınlar korosu ile izleyenlere unutulmaz bir konser keyfi yaşattı. Sanat severlerden tam not alan Akdeniz’in Saklı Nağmeleri Kadınlar Korosu'nu tebrik eden Başkan Mustafa Gültak,  "Akdeniz'in farklılığı en büyük zenginliğimizdir. Sanatın birleştirici gücüyle kadınlarımıza desteğimiz artarak devam edecektir" dedi.

Akdeniz Belediyesi, Akdeniz’in saklı nağmelerini keşfetmek, bir araya getirmek ve sanata dönüştürmek için örnek bir projeye daha imza attı. Akdeniz’in Saklı Nağmeleri Kadınlar Korosu, 'Anneler Günü' etkinlikleri kapsamında 'Şarkılarla Şiirlerle Anneler' konseri izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Akdeniz Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşen konsere, Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın eşi Behiye Gültak başta olmak üzere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zelihe Mendeli, Toros Üniversitesi Rektörü Ömer Arıöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız, Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürü Serbülent Biçer ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Mersin Opera ve Bale Müdürlüğü'nün de katkılarıyla oluşturulan kadınlar korosu izleyenlerden tam not aldı; dakikalarca alkışlandı.

SAHNEDE İKİ SAATTEN FAZLA KALDILAR

Şef Reyhan Bezdüz ile Şengül Dinler Özal'ın yönetiminde iki saati aşkın süre izleyenlere keyifli anlar yaşatan Akdeniz’in Saklı Nağmeleri Kadınlar Korosu'na piyanoda Rufina Usmanova, perküsyonda Alper Kılıç, Obua ve flütte Bilal Güncan, Vokalde Helin Bülbül ve gitarda Burcu Günemre Orki eşlik etti. Ayrıca korodaki annelerin çocukları da şarkı ve şiirlerle kısa bir gösteri yaptı. Oluşturdukları kadınlar korosunun ilk kez izleyici karşısına çıktığını ve profesyonel olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Başkan Mustafa Gültak yaptığı konuşmada, "Başta emeği geçen sanatçılarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, kadınlar koromuzu da huzurunuzda bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

"KADINLARA VE EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Kadınlara ve eğitime her daim önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Gültak, "Akdeniz bu şehrin kalbi, her şeyidir. Akdeniz, paraların kazanıldığı, ticaretin yapıldığı, Serbest Bölge'nin, limanın, organize sanayi bölgelerinin olduğu bir yer. Akdeniz'de para kazanılmazsa Mersin'de bu kadar zenginlik olmaz. Ancak Akdeniz ne yazık ki en çok kadınların ve gençlerin ezildiği bir ilçe konumunda.  Bu durumları gözeterek göreve geldiğimizden bu yana çeşitli hizmet ve projeler üreterek programlar yapmaya devam ediyoruz. Kadın kooperatifleri kurduk. Şu an Sanayi Bakanlığımızın desteği ile Türkiye'nin birçok yerinden sipariş alacak duruma geldiler. Ayrıca anne-kız projemiz ile devamlı kamplara gönderiyoruz. Geçtiğimiz hafta bölgemizdeki hanımefendileri Gaziantep'e geziye götürdük; Mut, Hatay, Tarsus'a da götüreceğiz. Bu hizmetimiz de devam edecektir" dedi.

"KOROMUZU TÜM TÜRKİYE TANIYACAKTIR"

Başkan Gültak, "İlçenin her kesiminden kadının yer aldığı kadınlar koromuz, bir medeniyetler birleşimi olup insanların önce kalbine sonra hayatına dokunarak müziğin evrenselliği ile köprüler inşa etti.  Böylesi önemli bir günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli sanat severlere de teşekkür ediyoruz. Koromuzu birçok etkinliğimizde de görme fırsatınız olacak. Amacımız kadınlar korosunu önce Akdeniz sonra Mersin ve tüm Türkiye’ye tanıtmaktır" ifadelerini kullandı.

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER