Yumuktepe'de Çevre Düzenlemesi

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Alsancak Mahallesi Müftü Deresi yanındaki Yumuktepe Höyüğü’nü turizme ve kent yaşamına kazandırmak amacıyla çevre düzenlemesi yapıyor.

Yumuktepe'de Çevre Düzenlemesi
Çalışmalar kapsamında 9 bin yıllık tarihe sahip höyüğün yan tarafına Truva Atı yerleştirilirken, Müftü Deresi kenarında da peyzaj çalışmaları yapılıyor. 4,5 ton ağırlığında profil demir ve 11 bin metreküp kereste kullanılan ve aslına uygun olarak yapılan Truva Atı ile Yumuktepe höyüğünün tanıtılması ve çekim merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’ın tek tarihi kalıntısı olan ve 9 bin yıllık geçmişe sahip Yumuktepe Höyüğü’nü turizme ve kent yaşamına kazandırmak istediklerini ve kendi olanaklarıyla yaptıkları Truva atını buraya yerleştirdiklerini söyledi. Tuna, "Bölgemizin tek kültür varlığı olan Yumuktepe Höyüğü, ilk zeytinin, ilk buğdayın ekildiği ve ilk demir dökümün yapıldığı bir yaşam merkezidir. Yaptığımız bu çalışma ile Yumuktepe Höyüğü’nü çekim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuyla ilgili araştırmalarımız ve üniversite hocalarımızla yaptığımız çalışmalar var. 9 bin yıllık geçmişe sahip medeniyetlere ev sahipliği yapan bu tarihi değerimizi turizme kazandırmalı ve Mersin’de farkındalık oluşturmalıyız. Yumuktepe höyüğünün tapusu bizde olmadığı için maalesef içerisinde çalışmalar yapamadık. Höyüğün etrafını ışıklandırarak daha güvenlikli hale getireceğiz. Truva atını aslına uygun olarak yapan belediye çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER