YENİŞEHİR'İN DEVA'SI HAZIR

YENİŞEHİR'İN DEVA'SI HAZIR

YENİŞEHİR’İN DEVA’SI HAZIR


Daha önce Silifke, Erdemli ve Tarsus kongrelerini gerçekleştiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Teşkilatı, Yenişehir İlçe Kongresini yaptı. Divan Başkanlığını Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kurtuluş Vural'ın yaptığı kongrede İlçe Başkanı Hediye Dalgıç'ın hazırladığı liste delegelerden tam oy alarak yeniden başkan seçildi.
------------------------
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Yenişehir İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Mersin İl Binası toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede divan başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Kurtuluş Vural, divan üyeliklerini ise, Tarsus İlçe Başkanı Ferhat Gündeş, Toroslar İlçe Başkanı Ramazan Özen, Silifke İlçe Başkanı Metin Yılmaz ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mihrimah Coşan Arıkan yaptı. 108 delegenin bulunduğu ve tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Hediye Dalgıç'ın hazırladığı liste katılan delegelerden tam oy aldı. Yoğun ilginin olduğu ve pandemi tedbirlerinin alındığı kongreye Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu'nun yanı sıra DEVA Partisi Sektörel Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, Halklar İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
“AĞUSTOS AYINDA İL KONGREMİZ İÇİN SAYIN BABACAN’I BİR KEZ DAHA MİSAFİR EDECEĞİZ”
Kongrede konuşan Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, ilçe kongrelerine başarıyla devam ettiklerini dile getirerek, kendisine yol arkadaşlığı yapan tüm partililere teşekkür etti.
Çok önemli ve değerli bir süreç yaşadıklarına vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu, “Bugün dördüncü ilçemizin kongresini gerçekleştiriyoruz. Yenişehir’in ardından beşinci ilçemiz Mezitli kongremizi de yarın gerçekleştireceğiz. Kısa süre sonra Toroslar ve Akdeniz kongrelerimiz gerçekleşecek. Anamur ve Gülnar için de çalışmalarımız devam ediyor. Bu süre zarfında hiçbir anımızı boş geçirmiyoruz. İl yöneticilerimiz, ilçe başkan ve yöneticilerimiz sahada canla başla çalışıyor. İlçe kongrelerimizi tamamlayarak Ağustos ayında Genel Başkanımız Ali Babacan’ı bu kez il kongremiz için Mersin’de ağırlayacağız. Genel başkanımızın Mersin’e olan ilgisi hem bizler hem de Mersin için son derece önemli. Özellikle Mersin için son derece önemli olan tarım için deva olacak projelerin açıklanmasının bir ayağını da Mersin’de yapması çok değerli. Tarıma dair çözüm önerilerimiz ülke gündeminde önemli bir yer tuttu” dedi.

“DEVA PARTİSİNİN BAŞARISI TEŞKİLATLARININ BAŞARISIDIR”
Ülke genelinde teşkilatlanma çalışmasını en hızlı şekilde tamalayan parti olduklarını ifade eden DEVA Partisi Halklar İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan ise konuşmasında “Geride kalan bir yıla baktığımız zaman Türkiye’nin en hızlı teşkilatlanan partisi olduğumuzu görüyoruz. Hızlı bir şekilde seçime girebilme şartlarını yerine getirdik ve çalışmalara başladık. Bu sadece DEVA Partisi Genel Merkezinin değil il ve ilçe teşkilatlarımızın da bir başarısıdır. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ilçe kongrelerimiz için gelerek Mersin’e verdiği değeri ve önemi göstermiştir. Bir Mersinli olarak bu beni çok mutlu etti. DEVA Partisi halkımızın ihtiyacından doğmuştur ve çok farklı sesler çok farklı renklerin kendilerini ifade edebilmesine olanak sağlamıştır. DEVA Partisi Mersinli vatandaşlarımızın da sorunlarının çözümüne yönelik formüllerini hazırlamıştır” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’E GELDİĞİMİZ ZAMAN MUTLULUĞUMUZ VE UMUDUMUZ ARTIYOR”
Sektörel Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir ise partinin kuruluş süreci ve politikaları hakkında bilgiler aktardı. Birol Aydemir, “DEVA Partisi olarak uzun bir yola çıktık. Bu yolun kolay olacağını hiç düşünmedik. Ama Mersin’e geldiğimiz zaman mutluluğumuz ve umudumuz artıyor. Sizler çalışkanlığınızla nasıl daha güzel olabileceğini gösteriyorsunuz. Bu çok güzel. Şimdi daha çok çalışma zamanı. İnsanların derdine çare olacak çözüm önerilerini ortaya koymalısınız. İnsanlarla dertleşerek sorunlarının çözümünde yol gösterici olmalısınız. İnsanlarımıza umudu ve mutluluğu aşılayacağız. Söyleyecek mantıklı ve doğru şeyleriniz varsa ikna edilmeyecek insan yoktur. Bu yola beraber çıktık, beraber yürüyeceğiz ve halkımızı güzel günlere beraber ulaştıracağız” diye konuştu.

“CESARETİ DÜRÜSTLÜĞÜNDEN VE TEMİZ GEÇMİŞİMİZDEN ALIYORUZ”
Türkiye’nin tüm sorunlarını çözecek donanıma ve iradeye sahip olduklarının altını çizen Aydemir, “Ben daha siyasette yeni sayılırım. Bürokrat olarak görev yapıyordum. İki yıldır Sayın Ali Babacan’la birlikte siyasete atıldım. Genel Başkanımız siyasete atılırken ayrıldığı partinin başında olan Cumhurbaşkanına giderek ‘Ben ayrı bir parti kurup siyasete atılacağım’ demiştir. Bunu başka bir kimseden daha görmeniz mümkün değildir. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir isme bunu söyleyecek cesareti dürüstlüğünden ve temiz geçmişinden alıyor. Biz o yüzden ‘Korkma Türkiye’ diyoruz. Biz çetelerle mafyalarla işbirliği, yolsuzluk, hırsızlık yapmadık. Biz temiziz ve güçlüyüz. Kimseden korkmayacağız onlar bizden korkacak” dedi.

“EN ÖNEMLİ EŞİKLERDEN BİRİSİNİ DAHA ATLIYORUZ”
Yenişehir İlçe Başkanı Hediye Dalgıç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çok heyecanlı ve mutlu bir günde bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Partimiz adına ilçe kongremizi yaparak önemli bir eşiği daha atlamış bulunuyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın çalışkanlığı ve heyecanı mutluluğumuzu daha da çok artırıyor. Başta İl başkanımız Cenk Cenkcimenoğlu olmak üzere yanımızda bulunan genel başkan yardımcılarımıza, tüm ilçe başkanlarımıza, il yöneticilerimize teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonrası Hediye Dalgıç başkanlığında hazırlanan yönetim kurulu listesinde; Eyüp Hakan Şehmusoğlu, Bünyamin Cem Aksoy, Ömer Utku Levent, Fatih Ahi, Süreyya Kocadağ, Hacı Osman Özatar, Abdullah Çetin, Özgen Seven, Gönül Poyraz, Sabri Tay, Mesut Çalış, Serhat Yılmaz, Mehmet Ergüvan, Mahmut Aydın, Kenan Kılıç, Mahmut Nedim Dinç, Mustafa Özdemir, İsmail Özmen, Tolga Yakar, Halil Hakan Bulut yer aldı.
Yedek listede yer alan isimler ise şöyle sıralandı: Fikret Ablay, Mustafa Kaya, Tahsin Sayili, Feyza Dayan, Bahadır Uzunbay, Tuğba Ceylan, Yılmaz Durgaç, Burak Gündüz, Halil İbrahim Yakut, Kerem Aka.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER