Suriyelilere Yardım Kampanyası

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mersin’e gelen Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersinlileri açtıkları yardım hesabına destek olmaya çağırdı.

Suriyelilere Yardım Kampanyası
MTSO Başkanı Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye ve özellikle Mersin’e sığınan, bu kapsamda sıkıntılı bir süreç geçiren Suriyelileri unutmadıklarını belirtti. “Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılı durumunu görmezden gelemezdik” diyen Aşut, şunları kaydetti: “Aramızda akrabalık bağı bulunan bu kardeşlerimize Mersin iş dünyası olarak destek vermekteyiz. Ancak, bu kardeşlerimizin ihtiyaçları büyük. Bireysel yardımlar ise bu anlamda yetersiz kalmaktadır. Her şeyi devletimizden beklemek de doğru değildir. Bu anlamda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak İş Bankası’na bir ‘Yardım Hesabı’ açtık. Mersin iş dünyasının ve tüm Mersinlilerin ihtiyaç içindeki bu kardeşlerimize el uzatacaklarına olan inancım tamdır. Bu kış mevsiminde evinden ve vatanından ayrılan, aileleri dağılan bu kardeşlerimize destek olmak hem akrabalık ve kardeşlik hukukunun bir gereği hem de bir insanlık görevidir. Allah kimseyi vatanından, ailesinden ayrı koymasın, savaş gibi, en çok masum çocukların, bebeklerin ve kadınların etkilendiği bu felaketlerden tüm insanlığı korusun.”

Açılan yardım hesabına MTSO Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyelerinin destek verdiğini ve Mersin iş dünyasının böylesi zamanlarda her zaman gösterdiği desteği tekrar vereceği vurgulayan Aşut, “Bu anlamda, tüm Mersin iş dünyasını ve tüm Mersinlileri bu yardım hesabına destek olmaya çağırıyorum. Gelin az veya çok gönlümüzden kopanı bu hesaba yatıralım. Veren elin alan elden üstün olduğunu, paylaşmadan tam anlamıyla insan olamayacağımızı hatırlayalım. Gelin bu hayır hareketinin bir parçası olalım, masum bebeklere, çocuklara, yaşlılara destek olalım” dedi.

MTSO’nun Suriye yardım hesabı şöyle: “İş Bankası Mersin Uray Şubesi-1063309, TR81 0006 4000 0016 6071 0633 09”
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER