Silvikültür Eğim Seminerleri Başladı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün “Gençleştirme, Rehabilitasyon ve Silvikültürel Bakımlar” konulu eğitim seminerleri başladı. Seminerlerde 215 orman personeline eğitim verilecek.

Silvikültür Eğim Seminerleri Başladı
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Gençleştirme, Rehabilitasyon ve Silvikültürel Bakımlar” konulu eğitim seminerlerinin ilki Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. İşletme müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri, silvikültürel çalışmalarda görevli orman muhafaza memurları ile işletme müdürlüğü personeli işçilerden oluşan 60 kişi katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, silvikültürel faaliyetlerin ormancılığın esasını oluşturan çalışmalar olduğunu belirtti. Baca, “Ormanlarımızı optimal kuruluşa en iyi şekilde ulaştırarak geleceğe taşıyacak faaliyetler bütünü demek olan bu çalışmaların tekniğine ve takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi, uygulayıcı olan her kademedeki personelimizin yaptığı işi bilerek yapması ile mümkündür. Ayrıca, uygulamada Bölge Müdürlüğü olarak birlik ve beraberliğin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu konularla ilgili olarak gerekli eğitimler mutlaka yapılmalıdır. Bugün burada 4 grup halinde yapılacak olan eğitimin birincisini başlatıyoruz. Eğitimin ülke ormancılığımıza faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Arazide uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerin tüm ilçe orman işletme müdürlüklerinde devam edeceği ve toplam 215 personelin katılacağı bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER