RTÜK bu sefer ciddi!

FOX TV de yayınlanan program için soruşturma başlatıldı.

RTÜK bu sefer ciddi!
RTÜK ilk defa beni şaşırttı‼️????

Son dakika haberler: Masked Singer olarak bazı ülkelerde yayınlanan yarışmayı Türkiye'de yapmaya başlayan FOX Tv'de kullanılan materyal ve ekrana getirilen görseller tepki çekti. Türkiye versiyonuna "Maske Kimsin Sen?" ismi verilen ve ünlü isimlerin kullanıldığı yarışmada pagan ve satanist ritüeller show adı altında açık açık sergilenirken sosyal medyada yoğun bir tepki oluştu. #FoxHaddiniBil etiketi ile binlerce tweet atılırken kullanıcılar protestolarını dile getirdi. Program hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, yarın inceleme başlatılacağını açıkladı.

İletişim Uzmanı Ali Saydam, "Ortaçağ karanlığının kâbus figürleriyle küçücük beyinlere saldırılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Konuya birkaç açıdan bakmakta yarar var…

1- Millî Kültür ve değerlerimiz… Ülkemizde bir kesim var, bunlar bütün referanslarını Hristiyan Batı'dan alırlar. Noel'i, Cadılar Bayramını, Aziz Valentine Gününü (Sevgililer Günü) kutlar, kendi ülkesinin insanlarını ve onların inançları ile aralarına epeyce mesafe koyarlar… Bu tür 'okültist' unsurlarla bezeli şeytani popüler kültür numaraları bunlara uygundur… Belli sayıda bir alıcı bulurlar.

"ÇOK ESKİ BİR NUMARADIR"

2- Hristiyan Batı'da tutmuş olan yarışma programlarının ithal edilip kullanılması çok eski bir numaradır… Yerli format neredeyse yok denecek kadar azdır. Ancak bunların içinde bizim kültür ve değerlerimize ters düşmeyenler kamu vicdanını rahatsız etmez. Sorular genellikle 'bizden' olur bu nedenle de herkesi içine alabilir.

"SUNUCU ANONSU 'HANIMEFENDİLER, BEYEFENDİLER VE ÇOCUKLAR' ŞEKLİNDE YAPMAKTA

3- Başında 'Genel İzleyici' için olduğu belirtilen programda, sunucu anonsu sürekli olarak "Hanımefendiler, Beyefendiler ve Çocuklar" şeklinde yapmakta; çocukları da hedef aldığını açıkça dile getirmekte, ortaçağ karanlığının kâbus figürleriyle küçücük beyinlere saldırmaktadır.

"RTÜK'ÜN GİRİŞİMİ SON DERECE YERİNDEDİR"

4- RTÜK'ün girişimi ve çocukları koruma altına almaya çalışması hem yasası hem de toplumsal sorumluluğu gereği son derece yerindedir. Ancak olay çok daha az gürültüyle çözülebilir, bu zımnî tecavüz olayının propagandası yapılmamış, insanların ilgi odağı hâline getirilmesi engellenmiş olurdu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER