Ringin yıldızları, Sandıkçı'ya madalya sözü

Türkiye Boks Şampiyonası’nda başarı elde eden milli sporcularımız Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’yı ziyaret etti.

Ringin yıldızları, Sandıkçı'ya madalya sözü

RİNGİN YILDIZLARINDAN BAŞKAN SANDIKÇI’YA MADALYA SÖZÜ

Türkiye Boks Şampiyonası’nda başarı elde eden milli sporcularımız Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’yı ziyaret etti.

Türkiye Boks Şampiyonası’nda dereceye giren Canik Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Nisanur Kökduman, Mübeyyin Parlak, Miraç Baş, Yakup Efe İnan; Başkan İbrahim Sandıkçı’yı makamında ziyaret etti.

Türkiye genelinde yapılan boks müsabakalarında 1 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya kazanan milli sporcularımızı bu başarılarından dolayı tebrik eden Başkan İbrahim Sandıkçı, Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan Nisanur Kökduman’dan madalya sözü aldı.

Türkiye Boks Şampiyonu Nisanur Kökduman’ın Avrupa Şampiyonası öncesi düzenlenecek Üst Minikler Milli Takım Kampı’na katılmak üzere Kastamonu’ya gideceğini belirten antrenör Nihat Bilir, 10-20 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek’teki Avrupa Şampiyonası’nda Canik ilçesini, Samsun’u ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini belirtti.

“Hedefim Dünya Şampiyonu olmak”

Türkiye Şampiyonası’nda dört kez altın madalya kazanan Nisanur Kökduman, spora 10 yaşındayken bir komşusunun teşvikiyle başladığını söyledi. “Derece aldıkça, başarı kazandıkça mutlu oluyor, gurur duyuyorum.” diyen Nisanur, Bosna Hersek’ten sonra Ekim ayında düzenlenecek Dünya Muay Thai Şampiyonası’na katılmak üzere Tayland’a gideceğini belirtti.

Bosna Hersek’ten Avrupa Şampiyonu, Tayland’dan da Dünya Şampiyonu olarak ülkesine dönmeyi hedeflediğini ifade eden Nisanur Kökduman, Başkan İbrahim Sandıkçı’ya, Türkiye’yi en güzel şekilde temsil edeceğinin sözünü verdi.

Sporun insan hayatına ciddi tecrübeler kazandırdığını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bu yaşta çok sayıda şehir görme imkânınız oldu. Spor sayesinde hayata farklı perspektiften bakabilme becerisi kazanmaktasınız.” dedi.

“Hiçbir başarı tesadüf değildir.”

Genç sporculara başarılı olmaları için çok çalışmayı tavsiye eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Arkadaşlarınız dijital ortamda, sosyal medyada zaman öldürürken siz antrenmanlarda ter döküyordunuz. Başarı tesadüf değildir. Temel kural çalışmaktır. Bu, hayatın her alanında böyledir. Sporda da akademik hayatta da iş hayatında da böyledir.” şeklinde konuştu.

“Maç kaybederken bile farklı tecrübeler kazanıyorsunuz. Siz Canik’ten katılıyorsunuz fakat Türkiye’deki tüm sporcular bizim çocuklarımız. Siz bu müsabakalarla aslında birbirinizi geliştiriyorsunuz. Uluslararası müsabakalarda ringe çıktığınızda, başarılı olduğunuzda bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı’mızı okutuyorsunuz. O yüzden kaybeden yok.” dedi.

“Çok çalışın; her zaman yanınızdayız.”

Sporcuların sosyal ve ekonomik imkânlarının gelecekte daha iyi olacağını belirten Başkan Sandıkçı, gençlere mutlaka bir üniversite okumalarını tavsiye etti. “Çok çalışın. Bizi temsil edin, ülkemizi temsil edin. Bizi de gururlandırın. Sizden tek istediğimiz bu. Biz de her zaman yanınızdayız.” şeklinde konuşan Başkan Sandıkçı, “Hepiniz bir modelsiniz. Yaşıtlarınız olan gençler sizi örnek alıyor. Böylelikle diğer gençleri de spora teşvik etmiş oluyorsunuz.” ifadesini kullandı.

“Başarının ekip işi olduğunu dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik’te bireysel sporların da yapılacağı 500 kişi kapasiteli bir kapalı spor salonunun 2022 yılı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Samsun’un spor müsabakalarında Türkiye’nin 81 ili içerisinde en çok madalya alan ilinden biri olduğunu belirten Başkan İbrahim Sandıkçı; Canik’in Samsun’daki 17 ilçe arasında en fazla madalya kazanan ilçe olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2021, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER