OYUN GELİŞTİRME TAKIMI BİLİŞİM VADİSİ’NDE

Bilişim Vadisi, Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi DIGIAGE ile Dijital Türk Oyunları Platformu DİTOP beşinci Oyunla Gelecek kampı için çağrıya çıktı.

OYUN GELİŞTİRME TAKIMI  BİLİŞİM VADİSİ’NDE

20 YERLİ OYUN GELİŞTİRME TAKIMI BİLİŞİM VADİSİ’NDE KAMPA GİRİYOR

Bilişim Vadisi, Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi DIGIAGE ile Dijital Türk Oyunları Platformu DİTOP beşinci Oyunla Gelecek kampı için çağrıya çıktı.

Başvuruların 15 Ocak’ta son bulacağı OG22KIŞ KAMPI, 23-30 Ocak tarihlerinde Bilişim Vadisi Gebze yerleşkesinde düzenlenecek. Bu kamplarla birlikte dünyanın en büyük oyun geliştiricileri arasına girmeyi başaran Türk Oyun Stüdyolarına yenilerinin eklenmesi hedefleniyor.

Türk oyun ve animasyon geliştirme ekosistemine katılarak stüdyolarını kurmayı hedefleyen yaklaşık 150 kişiden oluşan 20 takım, dünya oyun listelerine girecek oyunları geliştirmek ve oyun severleri yeni maceralara sürüklemek için buluşuyor. Mentörler, sektörün ustaları, eğitmenler ve organizasyon ekibi ile birlikte 200’ü aşkın kişiden oluşması planlanan oyun geliştirme kampına başvurular devam ediyor. İster bireysel ister takım halinde alınan başvurular için detaylı bilgiler com ve adreslerinde yer alıyor.

Oyun Geliştiriciler için Sektörle Buluşma Fırsatı

farklı takım oluşturan katılımcılar bir hafta boyunca yeni dijital oyunlar üretecek ve sektörün beğenisine sunacak. 23 Ocak Pazar günü Bilişim Vadisi’ne gelen katılımcılar oryantasyonun ardından takımları ile çalışmaya başlayacaklar. 29-30 Ocak günleri yapılacak sunumlar sonrası sektörle buluşması beklenen oyunlar için özel bir tema bulunmuyor. Takımlar daha önceki kamplarda ya da okullarında geliştirmeye başladıkları oyunlarını bu kampta da geliştirmeye devam edebilecekler. Dilerlerse yeni senaryolarından oyun geliştirmek için eksik kalan ekip üyelerini katılımcılar arasından bulmaya çalışacaklar. DIGIAGE dijital platformlarında gerçekleşen buluşmalarla kamp başlayana kadar hazırlıklarını sürdüren takımlar, geliştirici, yazılımcı ve tasarımcı eksiklerini burada giderebiliyor.

Kampa Çevrim İçi Katılım da Mümkün

Oyunla Gelecek kamplarının beşincisi olan OG’22 Kış Kampında stüdyo kurmak için son aşamaya gelen takımlara öncelik veriliyor. Takımlara çevrim içi katılım imkânı da sunuluyor. Belirli dijital platformlar yardımıyla sınırların ortadan kalktığı kampa yurt dışından akademisyenler ve ustalar da katkı sağlayacak. Dijital altyapılar sayesinde yüz yüze takımlar okullarında ve evlerindeki arkadaşları ile bire bir çalışma imkânı yakalayacak. Takımların üretim gücü ve yetenekleri güçlenirken çok daha kısa sürelerde kaliteli oyunların geliştirilmesine olanak sağlanacak. Pandemi sonrası dünyanın yeni üretim biçimi haline gelen hibrit üretimi destekleyen Bilişim Vadisi, özellikle evden çalışmaya imkân sağlayan Dijital Sanatlara dair üretim sistemlerini güçlendirmeyi ve ülkemizin dijital içerik üretim kapasitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Oyun Geliştiriciler için Uçtan Uca Destek

Her takımın başında deneyimli bir sektör ustası yer alacak. Bu ustalar takımları hem teknik hem de sektör beklentileri doğrultusunda geliştirecek ve bir oyun stüdyosu kurma seviyesine getirecekler. Kampa Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından yatırımcılar davet ediliyor. Bilişim Vadisi DIGIAGE oyun ekosistemi için yepyeni fırsatlar sunuyor. Ücretsiz alt yapıdan teknik imkanlara oyun geliştirici, yayıncı ve yatırımcılar için hazırlanan imkanlar ve yeni insan kaynağı kamp süresince ziyaretçilerle paylaşılacak.

“Oyun ciddi bir iştir” mottosuyla yola çıkan ve “oyunu geliştir oyunda kal!” sloganıyla sektöre ve Türkiye’nin gayri safi milli hasılasına yeni isimler ve değerler kazandırmayı hedefleyen Bilişim Vadisi, Dijital Türk Oyunları Platformu ile birlikte geleceğin oyun geliştiricilerini ve animasyoncularını sektöre kazandırmayı hedefliyor.

Birlikte Dünyayı Oynatacağız

Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu;

“Küresel Dijital Ekonominin en önemli unsularından biri haline gelen dijital içerik üretimi konusunda Bilişim Vadisi’nin öncü konuma gelmesini ve sektöre yön vermesini arzuluyoruz. Türkiye’nin genç nüfusuyla dünyaya sunacağı çok büyük katkılar var. Özellikle dijital hizmetler anlamında bizim çocukların gücü, zekâsı, beceri ve yetkinlikleri muazzam. Bize de bu gücü verimli ve kaliteli hale getirerek disiplinli bir üretim biçimi ortaya çıkarmak kalıyor ki biz de bu kamplarla oyun ve animasyon üretiminin kurallarını ülke menfaatlerimiz önceliğinde oluşturmaya gayret ediyoruz. Umudumuz odur ki dijital gelecek bizim çocuklarımızın gayretleri ile çok daha kaliteli ve insaniyetini kaybetmeden şekillenecektir. O yüzden hep diyoruz ya “Gelecek Burada” Bilişim Vadisi’nde diye. İşte oyunda kalmak için oyun geliştirmek isteyen tüm genç arkadaşlarımı Türkiye’nin Bilişim Vadisi’ne bekliyoruz. Takımlarını kurup gelsinler. Birlikte dünyayı oynatalım.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2022, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER