Nevruz kutlamasında gerginlik

BDP, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de Nevruz etkinliği düzenlendi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı etkinlikte BDP'liler, sabahın erken saatlerinden itibaren Kazlıçeşme Meydanı'na geldi.

Nevruz kutlamasında gerginlik

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Alanın çeşitli noktalarında yiyecek ve içecek satış noktalarıyla tuvaletler kurulduğu görüldü. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile görüntülerinin de barkovizyondan yayınlandığı etkinliğe, EMEP ile çeşitli sivil toplum kuruluşları da katıldı.

KOCAELİ NEVRUZ

Kocaeli'de, nevruz için toplanan kalabalık bazı gençlerin saldırısına uğradı. İki grup arasında yaşanan gerginlik polisin araya girmesiyle sona erdi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Nevruz yürüyüşünde olaylar çıktı. Leyla Atakan Caddesi'nden, Perşembe Pazarı'na kadar yürüyen BDP'li gruba, başka bir grup tepki göstererek saldırdı. BDP'li grup saldırıya karşılık verince ortalık karıştı. Polis, olayları yatıştırmakta zorluk yaşadı. Caddede toplanan BDP`li grup, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

ANKARA'DA NEVRUZ ETKİNLİĞİ

BDP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen etkinliğe katılanlar, Toros Sokak'ta toplanıp pankartlar açtı ve sloganlar eşliğinde Kolej Meydanı'na yürüdü.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, burada yaptığı konuşmada, Sakık, ''Kürt halkı kaderini Türk halkıyla birleştirdi, bu coğrafyada birlikte yaşamak istiyoruz'' dedi.

Süreci yönetenlerden şeffaf olmalarını beklediklerini de ifade eden Sakık, ''PKK barışa karşı çıksa, Kürt halkı PKK'ya karşı çıkar'' dedi.

ERZURUM'DA GERGİNLİK

Erzurum'da BDP'nin düzenlediği Nevruz kutlamalarında karşıt görüşlü gruplar arasında gerginlik yaşandı.

İki grup arasında çıkan gerginlik sırasında bir polis memuru yaralanırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ANTALYA NEVRUZ 

Antalya'da BDP'lilerin Nevruz Bayramı etkinliği yaptığı alana yürümek isteyen bir grup ile polis arasında arbede yaşandı.

BDP'liler tarafından Nevruz Bayramı dolayısıyla Konyaaltı Caddesi'nde etkinlik düzenlendi. Bu sırada Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan başka bir grup, slogan atarak BDP'lileri protesto etti.

Daha sonra Nevruz Bayramı etkinliğinin yapıldığı alana yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Arbede yaşanması üzerine Konyaaltı Caddesi'ne, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Caddesi'nden ulaşmak isteyen grup yine polis engeli ile karşılaştı. Yaşanan arbede sırasında üzerinde bıçak olduğu belirlenen ve ismi açıklanamayan bir kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

Buradan ayrılan grubun BDP il binasına yürümek istemesi üzerine polis ekipleri bina önünde güvenlik önlemi aldı. İl binasına doğru giden gruptakiler, Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda polis ekiplerince çembere alındı. Göstericiler, polisle yaptıkları konuşmanın ardından dağıldı.

Bu arada arbedenin ortasında kalan bir öğrenci servisinde bulunan ve yaşları 6 ile 10 arasında değişen öğrencilerin panik yaşadığı görüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER