MEÜ Öğrencilerinden Türkülü Eylem

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 19 Aralık 2013 tarihinde yaşanan rektörlük işgali eyleminden dolayı soruşturma açılan ve tedbir kararı alınan öğrencilerin eylemleri sürüyor. Eylemler kapsamında öğrenciler yürüyüş yaparken, ayrıca 'Zühtü' türküsünün sözlerini değiştirerek söyledikleri türküyle MEÜ Rektörü Suha Aydın ve Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir'e göndermede bulundular.

MEÜ Öğrencilerinden Türkülü Eylem
Bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından 19 Aralık 2013 tarihinde öğrenci yurduna ulaşımın sağlandığı yolun yapımı için Çiftlikköy Kampüsü'nde eylem düzenleyen bir grup öğrenci, taleplerinin karşılanması amacıyla rektörlük binasını işgal etmişti. MEÜ yönetiminin rektörlük işgali eylemine katıldığı öne sürülen 121 öğrenci hakkında soruşturma açtığı ileri sürülürken, soruşturma açılan öğrencilerden 27'sinin ise tedbir amaçlı okula girişlerinin yasaklandığı iddia edildi. 67 öğrenci hakkında da Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma açılan öğrencilerden 27'sinin okula alınmayarak ders kayıtlarının yapılmamasına tepkiler bugün de devam etti. Okula alınmayan ve onlara destek olan öğrenciler, MEÜ Çiftlikköy Kampüsü önünde toplanıp yolu trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı. Burada öğrenciler adına açıklama yapan Ece Güç, bu sene öğrenci yurdunda kalan iki kız arkadaşlarının yurt yolunda ihmalkarlık yüzünden öldüğünü iddia ederek, "Üniversite yönetiminin sorumsuzluktan ve ihmalkarlıkları yüzünden yurtta ve kampüs içerisinde eylemler gerçekleşmişti. Yurt öğrencilerinin güvenliğinin sağlanması ve koşulların iyileştirilmesi için rektörlükle bütün yasal yollarla görüşüldü. Fakat ne yurt yönetimi ne de üniversite yönetimi öğrencilerin güvenliğini düşündü. Biz de taleplerimizin karşılanması için Rektörlük binasını işgal ettik. Burada bütün taleplerimiz Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir tarafından imzalanarak teminat altına alındı. Ancak ikinci dönemin başında 121 öğrenciye üniversite yönetimi tarafından, 67 öğrenciye Valilik ve Emniyet tarafından soruşturma açıldı. 27 öğrenciye ise soruşturma süreci kapsamınca tedbir adı altında uzaklaştırma cezası verildi ve ders kayıtları engellendi" diye konuştu.



REKTÖR AYDIN VE REKTÖR YARDIMCISI ÖZDEMİR'E TÜRKÜLÜ GÖNDERME

Basın açıklamasının ardından öğrenciler ilginç bir eyleme imza attı. 'Zühtü' türküsünün sözlerini değiştiren öğrenciler, Rektör Suha Aydın ve Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir'in isminin bulunduğu türküyü söylediler. Çevredeki öğrencilerin de destek verdiği türkünün ardından, MEÜ Çiftlikköy Kampüsü önünden Rektörlük binası önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş boyunca sloganlar atan öğrenciler, soruşturmalara tepki gösterdiler. Rektörlük önünde bir süre bekleyen ve halaylar çeken öğrenciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Ayrıca tedbir kararı nedeniyle okula alınmayan öğrenciler de, üniversite girişine çadır kurarak orada eylemlerini sürdürdü.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER