'Mersin'e daha fazla hizmet için adayım'

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti'nden Mersin Milletvekili aday adayı olan Azmi Gülşen, bürokraside yaptığı hizmetlerin daha fazlasını yapabilmek için milletvekilliğine aday olduğunu

'Mersin'e daha fazla hizmet için adayım'

2004 yılından bu yana Mersin'de SHÇEK İl Müdürü olarak görev yaptığını hatırlatan Gülşen, göreve geldiğinde kurumda hizmet aracının dahi bulunmadığını, özürlülere bakılmadığını, yetiştirme yurdundaki çocukların halinin perişan olduğunu, kentte kamuya ait bir tek huzur evinin olmadığını, cinsel istismara uğrayan çocukların fuhuş bataklığına düştüğünü ve kimsenin elinden tutmadığını, suça bulaşan çocuklarla ilgili hiçbir çaba sarf edilmediğini ve bin 600'ün üzerinde çocuğun sokakta çalıştığını belirterek, "İşte böyle bir Mersin devralmıştık. O gün göreve geldiğimde 'bu işin neresinden başlasak' diye düşünüyordum ama şükürler olsun 6.5 yılda Mersin'de bu konuların hepsinde çözüm ürettik. Artık yaşlılarımızın gideceği 2 huzur evi var. Cinsel istismara uğrayan kızlarımızla ilgili merkezler yaptık, kadın sığınma evi yaptık, suça bulaşan çocuklar için merkezler oluşturduk. Sokakta çalışan bin 600 çocuğun tamamına ulaşıldı, aileleriyle iletişim kuruldu ve çocukların tamamı sokakta çalışmaktan men edilerek okullara kazandırıldı, meslek edindirildi. Bunun yanında ilimizde 430 özürlü, yatılı bakım hizmetinden yararlanıyor" dedi.

Mersin'deki sosyal hizmet kuruluşlarının tamamının 'İSO 9001 belgesi' alabilecek kaliteye ulaştığını ve bu ay içinde müracaatın yapılacağını kaydeden Gülşen, kentin sosyal hizmet alanında alt yapı eksikliğinin kalmadığını belirterek, neden siyasete girmek istediğini ise şöyle açıkladı; "Topluma bu kadar güzel hizmetler vermenin mutluluğu içerisinde siyasette daha büyük hizmetler verebileceğimi düşündüm. AK Parti'nin misyonunu kendime daha yakın hissettiğim için, bu misyonla örtüştüğüm ve AK Parti'nin sosyal politikalarını benimsediğim, özgürlükçü bir anayasa oluşması konusundaki tavır ve davranışlarını olumlu bulduğum için aday adayı oldum. Eğer seçilebilirsem Mersin'e daha çok şeyler katabileceğimizi ve bulunduğum her platformda topluma hizmet üreteceğimi düşünüyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER