Mersin'de Yönetici Eğitim Programı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Mersin Üniversitesi (MEÜ) işbirliğinde düzenlediği “Yönetici Eğitim Programı” kapsamında il genelindeki tüm orta öğretim okullarının idarecilerine eğitim verildi.

Mersin'de Yönetici Eğitim Programı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin’de Eğitimin Niteliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin ilk adımı olan “Yönetici Eğitimi Programı” sona erdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEÜ işbirliğinde gerçekleştirilen program kapsamında il genelindeki tüm orta öğretim okullarının idarecilerine, MEÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve eğitim denetmenleri tarafından eğitim verildi. Eğitimlerde, yapılandırmacı eğitimin felsefesi, düşünme becerileri, okul yöneticilerinin olumsuz durumlarla başa çıkma yolları, okul yöneticilerinin stresle başa çıkma yolları, okullardaki problemli davranışların çözümü, eğitim yönetiminde yeni yaklaşımlar, öğretim liderliği, çatışma ve kriz yönetimi, toplantı ve zaman yönetimi, yapılandırmacı eğitimde yeni yaklaşımlar, sınıf yönetimi ve ölçme-değerlendirme konuları işlendi.

Eğitimin kapanış programına Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile MEÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Tezbaşaran da katıldı. Programda, eğitimlerini tamamlayan okul idarecilerine sertifikaları Hasan Gül tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER